Sanatate

REMEDIA

Farmaceutica REMEDIA eficientizează activitatea farmaciștilor

01.01.2024

Compania asigură transformarea digitală și inovarea proceselor de gestionare a medicației spitalicești cu ajutorul roboților BD Rowa, precum și a soluțiilor de automatizare TouchPointMedical. Axată pe distribuția de medicamente ca domeniu principal de activitate, Farmaceutica REMEDIA a continuat și anul acesta dezvoltarea automatizării proceselor farmaceutice în farmacii și depozite farmaceutice, precum și în spitale, promovând Managementul digitalizat al Medicației – Îmbunătățirea  siguranței pacienților și a trasabilității medicamentelor” prin automatizarea farmaciilor de spital, eficientizarea eliberării medicamentelor până la patul pacientului.

REMEDIA,  cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul farmaceutic, aflată în primii 10 distribuitori pe piața farmaceutică, listată la Bursa de Valori București BVB din 1996 (www.bvb.ro – RMAH), este specializată în activități de vânzare și distribuție de medicamente, servicii logistice si înregistrare produse farmaceutice, promovare și marketing în domeniul sănătății.

„REMEDIA vinde soluţii pentru farmacii, adaptate nevoilor de spaţiu, clienţi sau produse, și oferă modele de roboți configurabili, în funcție de spațiul disponibil, identificând soluții personalizate pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă farmaciile”, ne-a declarat domnul Valentin ȚARUS, Președinte și Director General al Farmaceutica REMEDIA.

BD Rowa oferă numeroase avantaje farmaciștilor

Beneficiile automatizării cu robotul BD Rowa sunt multiple. Farmaciile care optează pentru instalarea acestui sistem reușesc să optimizeze spaţiul disponibil în farmacie, prin reorganizarea zonelor de depozit, maximizând utilizarea acestora; să reducă timpul petrecut cu depozitarea și căutarea produselor în depozit; să economisească 7.000 de pași zilnic făcuți de fiecare farmacist, crescând confortul acestora în derularea activităţilor curente și să rezolve nevoia de angajări suplimentare în contextul actual al crizei de farmaciști din piaţă. Mai mult, farmaciile câștigă 3-4 ore/ zi pentru consilierea clienţilor și consolidarea imaginii profesionale a farmacistului.

Încărcarea automată, inclusiv în cursul nopţii, precum și inventarele și rapoartele automate, riguroase ajută farmaciștii să fie mai eficienți, iar eliberarea acestora strict în ordinea FEFO duce la scăderea ratei de produse expirate. Puterea consumata de un echipament automatizat BD Rowa este de 780W, de 3 ori mai mică decât a unui echipament electrocasnic, iar în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică, aceasta este preluată de UPS-ul integrat în robot.

„Este un robot-coleg incredibil care muncește non-stop pentru ca mie să îmi fie mai ușor”, spune farmacista Raluca GĂLĂȚEANU de la REMEDIA, prima farmacie robotizată din România, situată pe Bd. Metalurgiei 78, sector 4, București.

REMEDIA oferă soluții pentru rezolvarea provocărilor zilnice cu care se confruntă farmaciile și secțiile din spitale în administrarea medicamentelor:

Soluții pentru rezolvarea provocărilor farmaciștilor

Utilizarea robotului BD Rowa reușește să rezolve probleme importante cu care se confruntă farmaciștii, cum ar fi optimizarea fluxului de lucru în cadrul farmaciei de circuit închis (productivitate crescută, gestionarea optimizată a stocurilor, reducerea cheltuielilor), reducerea erorilor de administrare a medicației, reducerea activităților logistice, efectuate manual, și standardizarea proceselor de lucru, oferirea de informații mai concrete cu privire la disponibilitatea medicamentelor sau disponibilitatea datelor în sisteme interoperabile.Pharma-Spedition

REMEDIA asigură instalarea, punerea în funcțiune, trainingul beneficiarilor şi service-ul echipamentelor robotice instalate cu echipe proprii, specializate de producătorul german Rowa, în prezent lider mondial în soluții automatizate pentru depozitarea și eliberarea produselor farmaceutice.

Echipa REMEDIA a instalat roboti BD Rowa in 10 farmacii din Romania si 8 in Slovacia, Austria, Italia si Germania

REMEDIA continuă implementarea roboților pentru farmacii, spitale și depozite farmaceutice în România, Bulgaria și Moldova. Compania facilitează comunicarea cu farmaciștii și clienții, prin intermediul platformelor dedicate (www.pharmacy-automation.ro), pentru a răspunde întrebărilor legate de avantajele oferite de farmacia robotizată.

REMEDIA are în plan proiectarea de noi spații de depozitare pentru integrarea unei linii robotizate BD Rowa, ca soluție digitalizată pentru asigurarea funcționării optime a întregului flux de aprovizionare, depozitare și eliberare de produse farmaceutice în centrul de distribuție din București.

Acces mai facil la produsele REMEDIA

Un obiectiv prioritar al companiei este reprezentat de dezvoltarea vânzărilor online, inițiate încă din 2012, prin implementarea unei soluții proprii, în parteneriat cu companii specializate în comerțul electronic.

Platforma de vânzări online REMEDIA, www.farmaciileremedia.ro, este centrată pe satisfacția clientului, asigurând o experiență de cumpărare facilă și rapidă, care permite navigarea cu ușurință prin toate categoriile de produse, precum și promovarea produselor țintă.

Compania derulează și o serie de campanii pe rețelele de socializare pentru asigurarea accesului mai facil la produse, pentru informarea clienților asupra produselor noi, a promoțiilor și campaniilor desfășurate de companie, precum și asupra beneficiilor proceselor de automatizare a farmaciilor prin intermediul roboților.

Farmaceutica REMEDIA, și-a diversificat,  de asemenea, portofoliul pe categoria de parafarmaceutice, cu focus pe produse sezoniere – vaccinuri, măști de protecție, mănuși, dezinfectanți.

Unul din obiectivele Farmaceutica REMEDIA este reprezentat de dezvoltarea vânzărilor online prin asigurarea unui acces mai facil al pacienților din Romania la produse deficitare

Eficientizarea activității logistice

În ceea ce privește obiectivele companiei, REMEDIA  se axează pe dezvoltarea și îmbunătățirea activității de distribuție, pe extinderea portofoliului de produse, pe creșterea ariei de acoperire a farmaciilor, pe întărirea echipei de vânzări și pe integrarea digitală B2B cu cât mai multe farmacii si consolidarea poziției ca  furnizor cu portofoliu complet.

Un obiectiv principal va fi optimizarea accesului la medicamente deficitare pentru farmaciile independente, mici si mijlocii, private de accesul la întreaga sortimentație de medicamente.

O atenție deosebită se acordă eficientizării activității logistice, inclusiv implementării de soluții tehnice de îmbunătățire a calității serviciilor furnizate partenerilor.

„Pentru reducerea poluării și a amprentei de carbon, societatea a externalizat în 2022 serviciul de transport pentru cea mai mare parte a punctelor de lucru, păstrând flota proprie pentru depozitele principale din Deva, București și Pitești. Totodată, REMEDIA continuă procesul de optimizare a prezenței activității farmaciilor regionale prin reducerea costurilor de operare și a chiriilor, continuarea procesului de profesionalizare a personalului, creșterea și diversificarea portofoliului de produse și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea serviciilor farmaceutice oferite pacienților”, continuă domnul Valentin ȚARUS.

Asigurarea unui acces echitabil la medicamente

Contextul social și economic, precum și criza energetică, au scos în evidență numeroase provocări în ceea ce privește asigurarea aprovizionării cu medicamente.
Capacitatea de producție redusă, problemele de natura logistică, lipsa materiilor prime și scumpirile pe întreg lanțul de aprovizionare au un impact negativ asupra disponibilității medicamentelor.
Compania estimează discontinuități mari de stoc în perioada imediat următoare, chiar și la produsele uzuale. Încă din perioada pandemiei,  REMEDIA a implementat un sistem de retenție a stocurilor pentru produsele deficitare, facilitând accesul unui număr cât mai mare de clienți către acestea, într-o manieră echitabilă.

REMEDIA a implementat un sistem de retenție a stocurilor pentru produsele deficitare, facilitând accesul unui număr cât mai mare de clienți către acestea, într-o manieră echitabilă

Clienții de tip farmacii independente sunt cei mai vulnerabili în această perioadă, fără acces la toată sortimentația de produse și fără suportul financiar al unei corporații, segment de clienți pe care REMEDIA îi deservește prioritar și încearcă să aducă plus valoare prin politica comercială adoptată.

În contextul în care retailul farmaceutic este în plin proces de consolidare, REMEDIA va continua procesul de dezvoltare a parteneriatelor cu farmaciile independente și va urmări procesul de specializare pe nișe de piață.

REMEDIA în cifre

Pentru grupul REMEDIA, la nivel consolidat cifra de afaceri netă în 2022 a fost de 535,9 milioane de lei, în creștere cu 12% față de cei 477,1 milioane de lei raportați în anul anterior, cu un profit net de 5,8 milioane de lei. Acest fapt a condus la creșterea semnificativă a prețului și atractivității acțiunilor Farmaceutica REMEDIA S.A., simbol RMAH la prețul de 0,70 lei/acțiune (10.12.2023), cu un dividend brut de 0,05 lei/acțiune. Pentru 2023, cifra de afaceri este estimată la 639 de milioane de lei, cu un profit net de circa 9,1 milioane lei, conform bugetului consolidat.

Totodată, REMEDIA este în Top 10 companii listate la Bursa de Valori București (BVB), companii ce au oferit cele mai mari randamente ale acțiunilor în ultimii 14 ani. Compania se află în Top 10 companii în clasamentul VEKTOR 2 ani la rând 2021 și 2022, companii care au obținut punctajul maxim 10, conform evaluării realizate de ARIR (Asociația pentru Relații cu Investitorii de la Bursa Română de Valori) în domeniul comunicării cu investitorii.

REMEDIA se află în Top 10 companii în clasamentul VEKTOR 2 ani la rând 2021 și 2022, companii care au obținut punctajul maxim 10, conform evaluării realizate de ARIR

Orientată spre o afacere sustenabilă, REMEDIA se află în TOPUL companiilor listate cu cele mai mari scoruri ESG din industrie, publicat pe site-ul Bucharest Stock Exchange Research Hub https://bvbresearch.ro/. (ZF, 21.06.2023).

Compania a publicat în martie 2023, conform recentelor reglementări de raportare pe piața de capital, Raportul de remunerare pe ultimii cinci ani, prezentând creșterea salariilor medii anuale ale personalului cu până la 14% și a derulat un program de răscumpărare de acțiuni pentru implementarea unui plan de opțiuni de cumpărare de acțiuni, considerând angajații un activ valoros al companiei și subliniind implicarea lor în construirea unei afaceri sustenabile.

„Randamentul dividendului de 7,4% poziționează REMEDIA în Top 10 cele mai profitabile companii listate la BVB din România (BRK Financial Group, 9.04.2023). Compania se situează în top 10 randamente pozitive în ultimii 14 ani, cu un câștig de 471% adus investitorilor în perioada decembrie 2009 – decembrie 2021, cu o capitalizare de 66 de milioane de lei, comparativ cu 16,6 milioane de lei la finalul anului 2009, conform datelor furnizate de BVB (Wall Street, 27.05.2022)”, detaliază dl. Valentin ȚARUS.

REMEDIA în comunitate

Compania susține proiectele inițiate de autorități pentru distribuirea medicamentului iodură de potasiu către populație, precum și implementarea proiectului pilot de vaccinare împotriva gripei în farmacii, începând cu sezonul gripal 2022-2023.

Pentru REMEDIA, susținerea gimnasticii românești a devenit deja o tradiție, sprijinind Clubul Sportiv „Cetate Deva” și Federația Română de Gimnastică în organizarea concursurilor sportive, precum și Campionatul Național de gimnastică artistică feminină și masculină și Campionatul Național de Gimnastică Aerobică.

REMEDIA sprijină Fundația „Speranță pentru copii României” de pe lângă Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „M. S. Curie” în vederea renovării secției de Terapie Intensivă pentru nou-născuți a spitalului.

REMEDIA este un susținător tradițional al Asociației Române de Hemofilie, colaborând cu toți factorii implicați întru îmbunătățirea calității vieții pacienților cu hemofilie și susține Fundația „Cristian ȘERBAN” în lucrările de reparație capitală la rețeaua de distribuție a agentului termic.

REMEDIA este un susținător tradițional al Asociației Române de Hemofilie, colaborând cu toți factorii implicați întru îmbunătățirea calității vieții pacienților cu hemofilie

Compania sprijină excelența în educație și a cercului de robotică universitară Asociația Decebal – Colegiul Național Decebal.

REMEDIA , o companie preocupată de sustenabilitate

REMEDIA este permanent preocupată de protecția mediului, motiv pentru care a încheiat un parteneriat cu ECOTIC, ilustrând angajamentul său în direcția sustenabilității, promovând conștientizarea și informarea părților interesate în ceea ce privește gestionarea responsabilă a deșeurilor.

Compania a adoptat un stil de management flexibil și incluziv, care favorizează sustenabilitatea, prin promovarea bunăstării angajaților, a inovării și a unei culturi a responsabilității față de impactul social și de mediu.

Compania a adoptat un stil de management flexibil și incluziv, care favorizează sustenabilitatea

REMEDIA este angajată pe termen lung pe drumul către o economie mai durabilă, echitabilă și favorabilă incluziunii, manifestând efectiv angajamentul sau față de sustenabilitate.

Simpozionul Internațional de Artă „Cabana Cascada Retezat”

Ediția cu numărul 18 a Simpozionului Internațional de Artă „Cabana Cascada Retezat” a avut loc la începutul lunii iulie 2023 și a reunit 20 de artiști din Republica Moldova. Majoritatea artiștilor care participă la această tabără de creație sunt fie profesori, fie studenți ai Facultății de Arte Plastice și Design, din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice de la Chișinău. Simpozionul s-a încheiat cu un vernisaj al expoziției lucrărilor create în timpul taberei, vernisaj la care au participat ca invitați farmaciști și colaboratori ai companiei alături de personalul propriu REMEDIA .

„Pentru REMEDIA, responsabilitatea socială rămâne un angajament dovedit prin implicarea în proiecte și parteneriate durabile, pe termen lung”, a concluzionat domnul Valentin ȚARUS, Președinte și Director General al Farmaceutica REMEDIA SA.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/hamilton-sarbatoreste-10-ani-de-activitate-in-romania/