Producatori

GMP

GONZALES Mecanică de Precizie, o mare varietate de utilaje

01.12.2023

Compania pune la dispoziția clienților experiența și capacitățile tehnice de realizare a utilajelor de producție pentru multiple industrii. Grupul francez GONZALES și-a început activitatea în România în anul 2005, în paralel cu începerea construcției primului atelier în Florești, Prahova. Obiectul principal de activitate al GONZALES Mecanică de Precizie (GMP) îl reprezintă realizarea și integrarea utilajelor speciale, prototipurilor, ansamblurilor complexe care includ diferite specializări, mecanică, automatizări electrice, pneumatice sau hidraulice.

Pentru a atinge capacitatea de astăzi, de a gestiona realizarea simultană a mai multor proiecte, Grupul GONZALES a investit încă din primii ani în crearea unui habitat industrial care generează performanță. În primul rând, a fost creat nucleul capitalului uman, nucleu care dă viață activității. Pe lângă investițiile majore făcute încă din primul an, de remarcat este faptul că la baza evoluției GMP a stat atât formarea personală, cât și schimbul de experiență avut în permanență cu colegii francezi.

Grupul francez GONZALES și-a început activitatea în România în anul 2005, în paralel cu începerea construcției primului atelier în Florești, Prahova

„De-a lungul timpului, am identificat parteneri de încredere care au fost implicați în dezvoltarea proiectelor noastre, obiectivul fiind acela de creștere a numărului de colaboratori necesari activităților desfășurate, furnizori atât în domeniul producției, cât și al materiilor prime și furniturilor industriale pentru a constitui masa critică și pentru a scala un ecosistem de afaceri sănătos și puternic”, ne-a declarat dl. Lucian MIHAI, Director Comercial GONZALES Mecanică de Precizie.

Evoluția GONZALES Mecanică de Precizie

Cele mai importante momente care au marcat evoluția companiei au fost cele care au marcat crearea echipei GMP, adică a însemnat punerea bazelor CAPITALULUI UMAN, de o importanță vitală în gestionarea afacerii. În iunie 2006 a fost finalizată construcția primului atelier (1.500mp) și s-a început instalarea și punerea în funcțiune a primelor mașini CNC. La doar doi ani distanță, în 2008, a fost finalizată construcția celui de-al doilea atelier (1.500mp), fapt ce a dus la reorganizarea procesului de fabricație și îmbunătățirea acestuia.

Anul următor a adus un beneficiu important, reprezentat de câștigarea încrederii unuia dintre clienții GMP, care s-a concretizat prin realizarea prototipului unei mașini cu o cinematică complexă; succesul acestuia a însemnat derularea acestui proiect pe parcursul mai multor ani.

În 2010, GMP obține certificarea ISO 9001, ceea ce a demonstrat angajamentul companiei față de calitate, certificare care a contribuit la consolidarea credibilității GMP pe piața externă, dar și pe cea internă. În anul 2014 a fost finalizată construcția celui de-al treilea atelier (1.500mp), fapt ce a dus la optimizarea procesului de fabricație și la creșterea capacității de a realiza simultan proiecte tot mai mari.

În 2010, GMP obține certificarea ISO 9001, ceea ce a demonstrat angajamentul companiei față de calitate

În 2015, GMP a preluat pachetul majoritar al Energom, rezultând crearea GONZALES Energom la Cluj, fapt ce a dus la dezvoltarea activității GONZALES în România. Anul 2019 a adus implementarea unui sistem ERP, 2020 – aderarea la AmCham, 2021 – creșterea gradului de digitalizare, iar 2022 a venit cu aderarea la ROMATOM.IFM

O varietate mare de utilaje

La Florești, GMP produce o varietate largă de utilaje, în funcție de necesitățile și cerințele clienților. Domeniile de activitate în întâmpinarea cărora GMP pune la dispoziție experiența și capacitățile tehnice de realizare sunt diverse și includ industria anvelopelor, petrol & gaze, construcții, industria produselor cosmetice, industria aerospațială, industria nucleară, energie și echipamente farmaceutice.

„Acestea sunt doar câteva exemple de domenii de activitate cărora ne adresăm, însă suntem flexibili și putem fabrica utilaje personalizate în funcție de necesitățile specifice ale clienților noștri”, afirmă Directorul Comercial.

GMP produce o varietate largă de utilaje, în funcție de necesitățile și cerințele clienților

Principalul obiect de activitate al GONZALES Mecanică de Precizie îl reprezintă realizarea și integrarea utilajelor speciale, prototipurilor, ansamblurilor complexe, ceea ce presupune existența unor capacități interne de producție adecvate. Practic, pot fi gestionate următoarele tipuri de proiecte:

  • Realizarea de ansambluri sudate cu prelucrare (frezare CNC, 4+2 axe) pe 5.500mm x 2.400mm x 2.300mm;
  • Efectuarea de prelucrare cu strunjire paralelă D 280mm / L4000mm;
  • Prelucrare de strunjire CNC verticală (cu cap de frezat) D 2200 mm / H1350mm;
  • Control: dimensional, 3D, nedistructiv;
  • Sablare și vopsire lichidă 7.000mm x 4.000mm x 4.000mm
  • Montaj, cablaj electric și pneumatic, programare;
  • Teste și punere în funcțiune.

Investiții în unitatea de producție

Cu scopul de a îmbunătăți eficiența operațională, dar și calitatea produselor, încă din primii ani de activitate GMP a avut și are o strategie pragmatică de investiții, fie că vorbim de mijloace fixe, formare, modernizare, tehnologie sau sisteme de gestionare, inclusiv a calității. În 2023 a fost pus în funcțiune un nou strung CNC echipat cu scule rotative, a fost achiziționat și pus în funcțiune un centru de prelucrare în 4+1 axe, dar a fost achiziționat suplimentar și un lot important de scule performante. Toate acestea au permis reducerea timpilor de fabricație, o creștere cantitativă și mai ales calitativă a componentelor mecanice necesare realizării proiectelor GMP.

Încă din primii ani de activitate GMP a avut și are o strategie pragmatică de investiții, fie că vorbim de mijloace fixe, formare, modernizare, tehnologie sau sisteme de gestionare, inclusiv a calității

„Totodată, anul acesta am început și se află în desfășurare o investiție majoră în reamenajarea spațiilor de birouri, secretariat, vestiare și sala de mese. Aceasta etapă face parte din strategia GONZALES pentru îmbunătățirea continuă a condițiilor de lucru”, precizează reprezentantul GMP.Transmetal

Evoluția distribuției utilajelor produse de GONZALES Mecanică de Precizie

În ultimii ani, contextul geopolitic și economic a avut un impact major asupra companiilor românești. Chiar și în aceste condiții dificile, GMP a dezvoltat relațiile comerciale cu parteneri interni și externi prin realizarea de proiecte complexe ce au avut ca destinație finală locații din Europa, America de Nord și de Sud, Asia, Australia sau Africa. Referindu-se la extinderea pe noi piețe, reprezentanții companiei afirmă că există un interes și o abordare directă pentru piața americană, printr-o potențială implementare a Grupului GONZALES în sudul Statelor Unite.

În recunoașterea profesionalismului și calității produselor și serviciilor livrate, un rol important îl au și certificările și premiile obținute de-a lungul timpului.

În recunoașterea profesionalismului și calității produselor și serviciilor livrate, un rol important îl au și certificările și premiile

Compania deține certificarea ISO 9001 și, în plus, se poate lăuda cu faptul că echipamentele realizate de GMP respectă cu strictețe cerințele standardelor (specificațiilor) caracteristice domeniilor de activitate ale clienților. Colectivul a obținut locul 1 în Top Afaceri România, Top pentru întreprinderile mici, domeniul 2899: Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a., în baza datelor din bilanț din anii 2009, 2010, 2011, 2014 și locul 2 și 3 în alți ani.

„Aș menționa cu mândrie felicitările primite din partea Thales Alenia Space pentru proiectul NeoSat – Chariot de retournement și cele din partea Agenției Spațiale Europene pentru proiectul Platforme Mobile pentru asamblare ARIANE 6”, mai menționează dl. Lucian MIHAI.

Recunoașterea din partea Agenției Spațiale Europene

Rezultatele obținute și remarcarea acestora de către agențiile mai sus menționate sunt foarte importante în consolidarea parteneriatelor existente, dar și în construirea altora noi, prin simplul fapt că respectarea standardelor conferă un plus de siguranță și fiabilitate în exploatarea echipamentelor produse de GMP.

Totodată, un plus de încredere este conferit de formarea continuă a personalului, precum și de colaborarea permanentă și schimbul de experiență dintre filialele grupului. În acest fel, GONZALES Mecanică de Precizie a reușit să ,,ardă’’ etape în evoluția sa, astfel încât, într-un interval relativ scurt, a devenit un partener de încredere în mediul de afaceri. Totodată, merită menționat faptul că la Florești au fost formați și tineri francezi care ulterior au ajuns în funcții importante în cadrul Grupului GONZALES.

Un plus de încredere în companie este conferit de formarea continuă a personalului, dar și de colaborarea permanentă și schimbul de experiență dintre filialele grupului

Prin implicare activă a întregii echipe GMP în creșterea calității, sustenabilității și, mai ales, în dezvoltarea capacității de a gestiona proiecte complexe, precum și situații de criză, GONZALES a reușit să creeze interes pentru pozițiile scoase la concurs. Încă din prima zi la GONZALES, angajații beneficiază de întregul suport al echipei și, în timp, cei care vor să se dezvolte într-un mediu atractiv cu o bună dinamică, se integrează rapid.

„Începutul acestui deceniu ne-a pus în situații nemaiîntâlnite, fapt ce ne-a obligat să ne adaptăm la context, să reacționăm rapid și constructiv în vederea consolidării încrederii în GONZALES a partenerilor noștri, fie că sunt clienți sau furnizori. Pe termen scurt, dorim continuarea investițiilor prin echiparea cu panouri solare, cu perspectiva eficientizării energetice și reducere a amprentei de carbon. Totodată, acționăm în permanență pentru identificarea și dezvoltarea de noi relații comerciale cu parteneri români, dar și externi”, a declarat, în încheiere, dl. Lucian MIHAI, Director Comercial GONZALES Mecanică de Precizie.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/electroalfa-in-avangarda-inovatiei/