Producatori

GROVINVEST investește în mărirea capacității de producție

01.08.2020

Noile hale vor determina dublarea capacității de asamblare. GROVINVEST, producător și furnizor de mobilier mobil medical, este o companie în plină expansiune, focusată pe optimizarea liniei de producție, eficientizarea costurilor și creșterea calității produselor. Nu în ultimul rând, GROVINVEST este o companie care acordă o importanță deosebită satisfacerii cerințelor specifice ale clienților.

Din punct de vedere evolutiv, GROVINVEST reprezintă una dintre cele mai tehnologizate fabrici din zona Sălajului, care depune eforturi continue pentru a-și optimiza fluxurile și procesele și pentru a oferi produse de calitate superioară, adaptate cerințelor clienților și tendințelor din piață.

Produsele companiei GROVINVEST sunt într-o continuă dezvoltare, astfel încât să răspundă celor mai noi cerințe medicale, dar, în același timp, să fie aliniate la standarde europene. Astfel, la sfârșitul acestui an, compania va lansa un nou produs – un pat de spital special realizat pentru segmentul de ATI (Anestezie și Terapie Intensivă).

Produsele companiei GROVINVEST sunt într-o continuă dezvoltare, astfel încât să răspundă celor mai noi cerințe medicale și să fie aliniate la stardarde europene

Odată cu punerea în aplicare a noului Regulament al Dispozitivelor Medicale al EU (MDR – Medical Device Regulation), toate produsele comercializate de companie poartă eticheta CE, realizată cu un dispozitiv de identificare UDI, garantând în acest fel îndeplinirea tuturor standardelor de calitate.

„Toate produsele noastre au certificarea EN ISO 9001 și EN ISO 13485. Datorită MDR, industria medicală devine mai sigură, mai transparentă și mai fiabilă, valori care sunt de mare importanță pentru noi”, ne-a declarat Dl. Marius Cobuz, Manager General GROVINVEST.

Evoluția proiectului de extindere a halei de prelucrare a metalelor

Proiectul de extindere a halei de prelucrare a metalelor a fost finanțat prin fonduri europene și este, în acest moment, finalizat în proporție de 80%, urmând ca la sfârșitul acestui an să se înceapă producția în aceste două noi hale.

Finalizarea acestui proiect va duce, conform estimărilor companiei, la o creștere productivă semnificativă, deoarece va determina dublarea capacității de asamblare, fiind crescută cu 45%, în același timp, și cantitatea de piese vopsite în câmp electrostatic. În plus, acest proiect a permis crearea unui spațiu de depozitare pentru creșterea buffer-ului de piese, ceea ce duce la o viteză crescută la nivel de producție.

Investițiile realizate în modernizarea/retehnologizarea unității de producție au avut drept scop optimizarea departamentelor implicate în procesul de producție

Obiectivul final al investițiilor realizate a fost acela de a obține creșterea productivității bazată pe calitate și tehnologie. Pentru fiecare departament în parte au fost achiziționate utilaje de ultimă generație, precum laserul de tablă TruLaser 3030 dotat cu o magazie de materie primă unică în România, laserul de țevi/tuburi din Germania/Elveția – TruLaser Tube 5000, roboți de sudură Cloos, presă hidraulică TruBend 5130, utilaj de debitat țesătura Morgan Tecnica din Italia, utilaje folosite în logistică – Toyota, strung din Elveția – Tornos Swiss GT32, dar și utilaje folosite în debitarea aluminiului și un sistem de depozitare ultra modern – Kardex.

Perioada pandemiei a adus o presiune crescută pe sectorul de livrare a echipamentelor medicale

Deși marea majoritate a industriilor au fost grav afectate de recenta pandemie, GROVINVEST s-a numărat printre puținele companii care au trecut cu brio peste această perioadă. Cu toate acestea, perioada pandemiei a determinat creșterea presiunii pe sectorul de livrări de echipamente medicale. Dacă în perioada normală, timpul de producție era de până la 10 săptămâni, în această perioadă produsele au fost obținute în mai puțin de 3 săptămâni – acestea fiind trimise în marea lor majoritate în țări precum Belgia, Marea Britanie, Franța, România, Germania, Irak etc.

În perioada pandemiei, timpul de producție s-a redus de la zece săptămâni la doar trei

Din categoria celor mai solicitate produse în această perioadă au fost și sunt bineînțeles paturile de spital Olympia Hospital, care au fost distribuite atât pe plan intern, cât mai ales pe cel extern. Modelul preferat a fost acela de 3 secțiuni cu anumite dotări, care au putut ajuta personalul medical în orice situație în care s-au aflat. În concluzie, piața a explodat din punct de vedere al cererilor, deși a fost o presiune continuă pentru respectarea termenelor de livrare.

Proceduri implementate de GROVINVEST pe durata pandemiei

În primul rând, compania a inițiat aceste proceduri chiar de la începutul pandemiei, chiar înainte de emiterea ordinului de stare de urgență. Societatea a aplicat toate reglementările prevăzute de legislația în vigoare, precum purtarea măștii de protecție, atât în incinta, cât și în curtea fabricii, limitarea accesului persoanelor străine în cadrul companiei sau amplasarea dispenserelor în zone cheie ale unității. În plus, au fost puse la dispoziția angajaților soluții de dezinfectant de mâini.

Distanțarea socială a fost ușor de realizat în cadrul GROVINVEST, deoarece amplasarea utilajelor într-un spațiu întins și aerisit a permis asigurarea unei distanțe de siguranță, atât din punct de vedere medical, cât și al securității în muncă.

În plus, compania s-a implicat în producerea de măști medicale, care au fost distribuite către comunitățile în care își desfășoară activitatea Haelvoet NV, compania mamă a GROVINVEST. Producerea și distribuirea acestor măști s-a făcut exclusiv în Belgia, acestea fiind donate pentru a ajuta comunitățile unde își desfășoară activitatea compania mamă, Haelvoet NV.

„Ideea a venit de la CEO-ul nostru, care a dorit să se implice activ în sprijinirea luptei împotriva pandemiei. Aceste măști sunt confecționate din materiale agreate de statul belgian”, explică General Managerul.

GROVINVEST, o echipă flexibilă și multifuncțională

GROVINVEST are în prezent o echipă tânără, formată din persoane ambițioase, care își urmăresc obiectivele stabilite cu foarte mare seriozitate.

„Suntem o echipă relativ mică, dar multifuncțională și flexibilă, conform cerințelor companiei. În prezent avem 150 de angajați distribuiți pe mai multe departamente implicate în procesul de producție. Formarea personalului este continuă, întrucât noi considerăm că este esențial ca în cadrul companiei să avem personal bine pregătit”, continuă Dl. Cobuz.

GROVINVEST și mediul înconjurător

Protecția mediului înconjurător este un obiectiv important în cadrul companiei, obiectiv căruia i se acordă importanța cuvenită.  Încă de la primele hale construite s-au pus bazele protejării mediului înconjurător prin colectarea apei de ploaie în bazine foarte mari și folosirea la spălarea produselor înainte de vopsirea în câmp electrostatic, eficientizarea utilajelor pentru un consum mic de electricitate, achiziționarea unor utilaje noi pentru un consum mai mic de energie și instalarea de panouri solare pentru încălzirea apei folosite în procesul de vopsire.

Fiecare membru al echipei respectă obiectivele companiei, aflate în strânsă legătură cu protejarea mediului înconjurător

În plus, GROVINVEST a investit și în utilizarea unei instalații de colectare a rumegușului generat în departamentul de lemn, numită ciclon. Astfel, compania folosește rumegușul rezultat la fabricarea bricheților (utilizați pentru căldură pe timp de iarnă în incinta fabricii), dar și în activități de colectare a deșeurilor, conform normelor emise de către Ministerul Mediului.

Obiective pentru viitor

Anul 2019 a fost un an plin de provocări pentru GROVINVEST, întrucât au fost începute investițiile în noile hale. În ceea ce privește vânzările, compania a crescut cu 7% față de anul precedent și se află în proces continuu de creștere.

„Pentru anul 2020, ne-am stabilit ca obiectiv menținerea cifrelor din anul 2019, însă, ca urmare a fluctuației piețelor, nu se poate face o estimare precisă. Având însă în vedere investiția majoră aflată în desfășurare, GROVINVEST speră că va încheia anul în curs cel puțin la același nivel cu anul precedent”, a declarat, în încheiere, Dl. Marius Cobuz, Manager General GROVINVEST.