Sanatate

Gynia

Gynia își va extinde paleta de servicii după finalizarea centrului de reproducere asistată

01.06.2021

Anul acesta se va finaliza construcția și se vor achiziționa echipamentele, ulterior realizându-se autorizarea noului compartiment. Pentru Gynia, spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Cluj, anul 2020 a fost un an cu totul atipic, pe fondul  provocărilor determinate de pandemia de Coronavirus, și care a urmat unui alt an dificil, deoarece în 2019 o parte din echipa medicală Gynia a fost atrasă de o firmă concurentă, cu putere financiară semnificativă, care și-a început activitatea în Cluj. După ce un grup de medici și asistente, cu ani lungi de activitate în cadrul Clinicii Gynia, au decis să își continue munca în spitalul concurent, Spitalul Privat de Obstetrică și Ginecologie Gynia s-a confruntat cu o nouă problemă, aceea de a remodela și de a reîntregi echipa medicală.

„Faptul că avem un țel comun, că există legături puternice între membri mai vechi ai echipei, plăcerea de a fi alături unii de ceilalți, dar mai ales plăcerea de a munci împreună, ne-au ajutat în acest proces”, ne-a declarat Dna. Szende Thuri, General Manager Gynia.

Pentru Spitalul Privat de Obstetrică și Ginecologie Gynia anul 2020 a fost un an cu totul atipic, pe fondul provocărilor determinate de pandemia de Coronavirus

Într-un asemenea context, integrarea noilor colegi a fost plină de emoții pozitive. Cu toate acestea, criza economică generată de pandemie, starea și atitudinea rezervată privind accesarea serviciilor medicale într-un mod preventiv au determinat scăderea adresabilității serviciilor medicale cu circa 35% la nivel național și nu doar în specialitatea de obstetrică-ginecologie.

O echipă mai puternică, mai flexibilă și mai deschisă

Constrângerile menționate au făcut echipa Gynia mai puternică, mai flexibilă și mai deschisă pentru a îmbrățișa schimbările și noutățile apărute, care se îmbină cu experiența și expertiza acumulate până în prezent. Astfel, furnizorul de servicii medicale și-a diversificat paleta serviciilor conectate la specialitatea Clinicii Gynia, a încheiat parteneriate noi și a dezvoltat colaborările existente deja, venind astfel în întâmpinarea nevoilor pacientelor. Totodată, s-a pus un accent mai mare inclusiv pe activitățile de marketing și de promovare în mediul online, încercând astfel să se ajungă și la generațiile mai tinere.STORZ

„Ultimii doi ani ne-au învățat lucruri importante, cu ajutorul cărora am reușit să reinterpretăm anumite aspecte din trecut și care ne ajută în strategiile noastre pentru viitor”, continuă Managerul General.

Furnizorul de servicii medicale și-a diversificat paleta serviciilor conectate la specialitatea Clinicii GYNIA, a încheiat parteneriate noi și a dezvoltat colaborările existente deja, venind astfel în întâmpinarea nevoilor pacientelor

În continuare, specificul activității Gynia este caracterizat printr-o abordare personalizată și empatică a fiecărei paciente, asociată profesionalismului pe care se pune accent continuu. Din punct de vedere managerial, Gynia se află în continuare în căutare de soluții la provocările care se ivesc, fără ca pacientele să resimtă acest lucru. În acest sens, compania și-a lărgit oferta de servicii pe segmentul intervențiilor chirurgicale și astfel a putut compensa pierderile cauzate de scăderea nașterilor de anul trecut.

Piața serviciilor medicale de obstetrică-ginecologie din România

Piața serviciilor medicale private a prezentat anul trecut o scădere datorată în principal pandemiei, prin mai multe mecanisme. Pe de o parte, restricțiile impuse, care au determinat reducerea activității clinicii doar la primirea urgențelor (în primăvara anului trecut). În plus, a fost și este frica de infectare, care începe să scadă odată cu creșterea proporției de persoane vaccinate sau imunizate prin boală; tot în acest scop furnizorul de servicii a introdus și noi măsuri de prevenție stricte, extrem de apreciate de către paciente. Totodată, s-a extins în ultimul an numărul partenerilor asiguratori privați și a colaboratorilor care oferă beneficii angajaților, pentru a putea oferi serviciile unui număr cât mai mare de paciente.SIAD

„Importanța pe care o acordăm îngrijirii pacienților, grija față de proprii colegi, sentimentul conștientizării puterii unei echipe unite, de dimensiuni potrivite, flexibilă și totodată riguroasă în privința calității serviciului prestat – sunt doar câteva aspecte care ne-au ajutat să înfruntăm obstacolele, dar care în plus ne întăresc și ne dau putere în continuare”, detaliază Dna. Szende.

Gynia, servicii complete de obstetrică și ginecologie

Gynia depune eforturi pentru a putea oferi servicii complete în obstetrică și ginecologie, inclusiv oncoginecologie. În acest scop, echipa participă continuu la supraspecializări, se extind colaborările și se are în vedere, pentru acest an, finalizarea proiectului principal de realizare a centrului de reproducere asistată, care va completa paleta de servicii.

Reînnoirea echipamentelor este preocuparea continuă a GYNIA, în ultimul an fiind achiziționate un turn de laparoscopie și un ecograf nou mai performant

Anul acesta, Spitalul Privat urmează să își echipeze centrul FIV cu aparatură de ultimă generație.

„Din anul 2016 lucrăm la realizarea unui centru de reproducere asistată, accesând un ajutor european în cadrul Programului POR 2.2. Ne lipsește puțin să finalizăm clădirea, urmând ca în acest an să achiziționăm echipamentele și să autorizăm compartimentul care va funcționa ca entitate separată în cadrul Gyniei”, mai spune Dna. Thuri Szende.

Noi contracte cu companii din domeniul asigurărilor private de sănătate

În ultimii ani, asistăm la o schimbare a mentalității în ceea ce privește alegerile în materie de îngrijire medicală. Tot mai multe persoane optează pentru o asigurare medicală privată, care face parte din planul medical al mai multor familii din România, în special în contextul actual al pandemiei. Astfel, observăm nevoia de a avea acces la servicii medicale de calitate – apelând la specialiști de top – fără timpi lungi de așteptare și având o certitudine a echilibrului financiar (în cazul unor eventuale probleme mai grave).Eleonor Catering

Acesta este unul dintre motivele pentru care Spitalul privat de Obstetrică-Ginecologie Gynia a încheiat noi contracte cu companii din domeniul asigurărilor private de sănătate și a extins paleta serviciilor contractate, cu servicii complexe, deoarece persoanele asigurate care apelează la asigurări private se bazează pe beneficii multiple: accesibilitate, stabilitate și nu în ultimul rând, calitate.

Spitalul privat de Obstetrică-Ginecologie Gynia a încheiat noi contracte cu companii din domeniul asigurărilor private de sănătate și a extins paleta serviciilor contractate

Furnizorul de servicii medicale lucrează în baza unui model de colaborare de tip „win-win”, mai ales în condițiile în care, cu marea majoritate a furnizorilor se colaborează încă de la începuturi. În continuare, Gynia dezvoltă și modelează relațiile cu furnizorii pe termen lung, deoarece ei fac parte din lanțul valoric, dar pune un accent deosebit și pe calitatea și elementele componente ale prețurilor furnizorilor, dar și randamentul investițiilor în echipamente medicale.

Peste 100 de medici, asistente, infirmiere și personal administrativ

În prezent la Spitalul Privat Gynia lucrează peste 100 de medici, asistente, infirmiere și personal administrativ. Prin programele de pregătire se urmărește atât dezvoltarea unor capacități noi, cât și îmbunătățirea celor existente. În perioada pandemiei s-a apelat la activități de formare continuă la locul de muncă și la exploatarea posibilităților din mediul online. Schimbările dese obligă în continuare la o adaptare rapidă, la situații profesionale tot mai diverse, impunând specializări profunde uneori.

„Considerăm că cele mai importante resurse ale organizației noastre sunt oamenii, colegii. Munca în echipă reprezintă una din valorile de bază ale Clinicii Gynia. Intensitatea legăturilor dintre membri echipei, conexiunea față de pacientele noastre, contribuie mult la definirea spiritului nostru de echipă”, este de părere Managerul General.

Încredere privind atingerea obiectivelor

În anul 2020, activitatea societății a fost afectată în mare măsură de pandemia de Covid-19, de măsurile luate de autorități din perioada stării de urgență, în condițiile în care cheltuielile indirecte și costul de funcționare al spitalului au rămas la aproape același nivel. Pe de altă parte, Gynia a demarat construcția unui nou proiect al spitalului, care include un Centru de reproducere asistată, proiect care a fost în derulare pe întreaga perioadă a anului 2020. Proiectul urmează să fie implementat la sfârșitul acestui an și a presupus finanțare continuă.

Bazându-se pe profesionalism, pe calitatea serviciilor oferite, pe munca în echipă, precum și pe o abordare flexibilă, managementul clinicii Gynia rămâne optimist în continuare, cu așteptări pozitive de la anul în curs și cu încredere privind atingerea creșterii planificate pentru anul 2022.

 Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/gynia-10-ani-de-servicii-medicale-ireprosabile-la-standarde-europene/