ID Logistics plănuiește să se dezvolte puternic în România

01.06.2018

Compania dorește să devină unul dintre primii patru furnizori de logistică din țara noastră.ID Logistics este un furnizor internațional de servicii logistice, înființat în anul 2001 în Cavaillon, Franța, de către Eric Hemar. În cei 17 ani de existență, compania s-a extins rapid la nivel global în Europa, Asia, Africa și America de Sud, prin expansiune directă sau prin achiziția unor companii logistice de top. Grupul ID Logistics a înregistrat anul trecut venituri de 1,329 miliarde de euro, cu 24,2% mai mult decât în anul precedent. În cadrul său lucrează în prezent 19.000 de angajați ce deservesc 300 de operațiuni în 17 țări, totalizând aproximativ 5,5 milioane de metri pătrați de spații de depozitare.

În Europa, ID Logistics este prezentă în Franța, Spania, Portugalia, Germania, Rusia, Polonia, Benelux și totodată România. Pe continentul asiatic compania operează în China, Taiwan și Indonezia, în America de Sud este prezentă în Argentina și Brazilia, iar în Africa desfășoară operațiuni în Maroc, Africa de Sud și insula Reunion din Oceanul Indian.

Intrarea pe piața din România s-a făcut în luna octombrie a anului trecut, prin preluarea operațiunilor de dry retail ale Carrefour din depozitul de 64.000 metri pătrați de la Chiajna, unde în prezent lucrează aproximativ 400 de angajați. În principal, activitățile furnizate în cadrul platformei logistice sunt recepție marfă, depozitare, etichetări, pregătire comenzi și încărcare în mașinile care fac distribuția către magazine, la care se adaugă și operațiuni legate de break bulk cross docking pentru marfa unora dintre furnizorii Carrefour și încărcarea lor pe mașinile de distribuție.

ID Logistics intenționează să-și extindă operațiunile din țara noastră, propunându-și să devină unul dintre primii patru furnizori de logistică din Romania

Cu un portofoliu echilibrat de servicii logistice pentru clienți din numeroase domenii de activitate, ID Logistics livrează soluții inovatoare și este determinată să se dezvolte sustenabil.

„Valorile pe care le promovează compania sunt centrate pe angajații săi, motivându-i să acționeze și să tindă către antreprenoriat, să își acorde sprijin atât unul altuia, cât și altor entități ale grupului, pentru a asigura permanent dezvoltarea lor alături de companie, clienți și parteneri. În plus, oamenii sunt încurajați să atingă perfecțiunea în operațiuni pe baza abordării de tehnologii noi și să aibă ambiția de a fi adevărați profesioniști în acest domeniu”, ne-a declarat doamna Luminița Dobrinoiu, Business Development Manager, ID Logistics România.

Serviciile oferite, utilaje și dotări

Principalele servicii oferite de ID Logistics România sunt cele de contract logistics, care se referă la întreg lanțul logistic de la producător la consumatorul final, ele customizându-se pe nevoile specifice ale fiecărui client. La acestea se adaugă și serviciile cu valoare adăugată gen etichetări, co-împachetări etc.

„Experiența ID Logistics din multitudinea de site-uri de la nivel global ne permite să aplicăm proiectele de succes și la nivel local. Strategia de dezvoltare pe piața românească se fundamentează pe oferirea unor servicii logistice performante prin intermediul unui furnizor internațional care poate susține durabil dezvoltarea business-ului clienților săi”, a mai adăugat doamna Dobrinoiu.

Toate serviciile oferite se bazează pe o echipă de profesioniști dedicați, care sunt experți în sectorul lor de activitate, iar cei trei piloni pe care compania își susține dezvoltarea sunt inovația, pentru a spori competitivitatea clienților, un management de resurse umane dinamic și principii solide, precum și accentul pe dezvoltarea durabilă care întărește încrederea clienților.

În ceea ce privește utilajele și dotările care deservesc activitatea din țara noastră, ID Logistics deține un singur depozit, cel de 64.000 de metri pătrați cu produse dry retail pentru Carrefour. Aici lucrează în prezent aproximativ 400 de oameni, 24 de ore din 24, care deservesc cele două fluxuri de mărfuri: stocaj și BBXD (break bulk x-dock).

„În ceea ce privește activitățile noastre, pot menționa că în depozitul din Chiajna utilizăm, pentru partea de pregătire comenzi, sistemul „Voice picking” care ne permite o acuratețe a comenzilor de peste 99,8%. De asemenea, ca o noutate, pot menționa că aici operăm cu utilaje specializate de transport paleți de capacitate mare (3 paleți). În plus, am dotat depozitul și cu un utilaj automat de stivuire a paleților goi și am implementat un sistem de management luminos al rampelor de încărcare/descărcare”, a continut doamna Luminița Dobrinoiu, Business Development Manager, ID Logistics România.

Echipa de angajați și planurile pentru viitor

Echipa ID Logistics numără în prezent aproximativ 400 de angajați. Compania îi pregătește permanent atât pentru profesia pe care o practică, cât și pentru dezvoltarea abilităților „soft”. Având în vedere că mediul de lucru încurajează angajații să devină mereu mai buni în ceea ce fac și să-și cunoască și alte laturi ale profilelor lor, promovarea către poziții cu răspunderi lărgite este facilă și în același timp benefică și pentru companie.

Conducerea ID Logistics consideră că oamenii sunt cei care dau principalul avantaj competitiv.

„După cum se observă, în ultimul timp managementul de resurse umane în logistică a început să dobândească din ce în ce mai multă importanță. La capitolul avantaj competitiv aș începe cu una dintre valorile companiei, partea de antreprenoriat, care îi stimulează pe angajați să vină cu idei noi, creative, să găsească soluții la problemele apărute și să își dorească să se dezvolte permanent. Ei sunt cei care respectă procedurile operaționale pentru a păstra și îmbunătăți calitatea serviciilor oferite”, a mai adăugat doamna Dobrinoiu.

Compania ID Logistics crede în oamenii săi, îi ajută să lucreze într-un mediu prietenos, încurajează comunicarea în ambele sensuri și aplică o politică activă de promovare și mobilitate internă, utilizând un sistem de management al carierei.

Chiar dacă este relativ nouă pe piața din România, ID Logistics plănuiește să se dezvolte puternic în țara noastră pentru a se clasa printre liderii care prestează servicii de contract logistics dedicate. Compania este pregătită să realizeze toate investițiile necesare pentru a atinge această poziție și pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor tuturor clienților săi.

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “ID Logistics plănuiește să se dezvolte puternic în România

  1. Pingback: ID Logistics Romania: Aniversare pe piata locala | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - ID Logistics sărbătoreşte un an de activitate pe piaţa din România

Comentariile nu sunt permise.