Producatori

Inteva Salonta

INTEVA Salonta, tehnologii noi pentru toate cerințele

01.03.2023

Capacitățile avansate de dezvoltare ale companiei includ design intern, prototipare rapidă, resurse de testare și centre de excelență de cercetare și dezvoltare. INTEVA Salonta, furnizor global de componente și sisteme de inginerie pentru industria auto, a reușit, în ultimul an, în colaborare cu CTP, să construiască și să înceapă producția într-o nouă hală dedicată producției de interioare.Totodată, compania a marcat debutul INTEVA Salonta și INTEVA Europa pe segmentul de injecție mase plastice și producției de borduri auto. Această tehnologie complet nouă pentru echipa din Salonta a fost implementată în colaborare cu experții INTEVA din Statele Unite și Germania.

În plus, pe partea de încuietori și macarale auto se lucrează la un produs nou pentru clientul Stellantis. Acest proiect va intra la producția în serie în acest an, ceea ce înseamnă că se lucrează intens pentru a asigura un debut cu zero defecte și un produs de succes pentru client.

Reducerea amprentei de carbon, tendița principală a industriei auto

În prezent, tendința principală a industriei auto este aceea de a-și reduce amprenta de carbon. Prin urmare, INTEVA Salonta are în vedere noi cerințe legate de sustenabilitate, atât de la clienții existenți, cât și de la cei potențiali.

În ceea ce privește sustenabilitatea, compania vizează atât activitatea directă, cât și pe cea a lanțului de aprovizionare.

„Suntem implicați în reducerea lanțurilor de aprovizionare, reducerea consumului de energie și utilizarea într-o proporție cât mai mare a energiei care provine din resurse regenerabile. Bineînțeles, avem în plan intenția de a implementa panouri fotovoltaice pe suprafețele care ne permit acest lucru”, ne-a declarat dl. Mihai Cristea, Plant Manager INTEVA Salonta.

Inteva Salonta are în vedere noi cerințe legate de sustenabilitate, atât de la clienții existenți, cât și de la cei potențiali

Produse care satisfac toate exigențele

Obiectivul principal al INTEVA este axat pe satisfacția clienților și pe asigurarea unui climat de muncă sigur pentru angajații din domeniul automotive. Leadership-ul și expertiza de excepție a INTEVA Salonta, precum și implicarea în îmbunătățirea continuă prin aplicarea conceptelor de lean cu valorificarea eficientă a resurselor materiale și a celor intelectuale facilitează implementarea proiectelor noi. În acest fel, se asigură accesul la noi produse, tehnologii și echipamente în portofoliul INTEVA.WMT

În prezent, o mare parte din produsele INTEVA au funcții care sunt reglementate de anumite cerințe legale. În consecință, și activitățile de producție și produsele realizate în cadrul companiei sunt în permanență actualizate pentru a îndeplini toate aceste exigențe. Ținând cont de exigențele de produs și de nevoia de consum eficient cu utilitățile, investițiile din ultima perioadă au fost orientate către achiziționarea de echipamente și mașini de injecție noi, de ultimă generație, versatile, performante din punct de vedere energetic și prietenoase cu mediul înconjurător.

În prezent, o mare parte din produsele Inteva au funcții care sunt reglementate de anumite cerințe legale

Produsele noi aduc tehnologii noi, iar portofoliul INTEVA Salonta este extins cu procesul de laminare – care presupune îmbinarea automată prin lipire a unui material textil sau piele artificială pe un suport de plastic prin încălzire – și cu procesul de pre-tăiere cu laser a bordului de plastic în jurul modulului de airbag, care presupune o tăiere de înaltă precizie, controlată automat de echipament, în conformitate cu regulile de siguranță din industrie.

„Preocuparea continuă pentru performanță asigură o producție curentă de 4,5 milioane de unități pe lună, cu posibilități versatile și de redimensionare pentru viitoarele cerințe sau proiecte”, precizează dl. Mihai Cristea.

Dezvoltarea de noi materiale, prioritară pentru INTEVA

INTEVA deține un angajament ferm față de dezvoltarea de noi materiale, inovații bazate pe valoare și tehnologii avansate de proces pentru a servi cât mai bine toți clienții. Capacitățile avansate de dezvoltare includ design intern, prototipare rapidă, resurse de testare și centre de excelență de cercetare și dezvoltare pe patru continente.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale companiei pe partea de interioare vizează producția și asamblare de borduri auto pentru producătorul de mașini BMW.

„Venind în sprijinul acestui parteneriat, am avut o colaborare reușită cu companii de producție utilaje, echipamente de testare, echipamente de tăiere și laminare, mașini de injecție mase plastice din Germania, Austria, Cehia și România, cu furnizori de servicii de transport din România, dar și cu furnizori de componente din Germania, Spania, Cehia, Ungaria”, mai spune Plant Managerul.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale companiei pe partea de interioare vizează producția și asamblare de borduri auto pentru producătorul de mașini BMW

Obiectivul INTEVA Salonta a fost și rămâne „Zero defecte”, iar satisfacția clienților este un element cheie al viziunii companiei, care face parte de asemenea din obiectivele fabricii. Atingerea acestui obiectiv necesită implicarea activă a întregii echipe, a conducerii, precum și a fiecărui angajat în parte.

Atingerea neutralității până în 2035

INTEVA Products  se angajează astăzi să obțină neutralitatea pentru emisiile controlate operațional până în 2035. Angajamentul acoperă toate emisiile din Scopul 1 și Scopul 2, așa cum sunt definite de Institutul Mondial de Resurse și Consiliul Mondial de Afaceri pentru Dezvoltare Durabilă. INTEVA își menține angajamentul să evalueze modalități de compensare sau eliminare a emisiilor Scope 3 în viitor.

Printre măsurile pe care Inteva le va institui ca parte a acestui angajament se numără un obiectiv de tranziție la energie electrică 100% regenerabilă pentru toate locațiile până în 2030, cu un termen limită în 2025 pentru operațiunile companiei în America de Nord.

Printre măsurile pe care Inteva le va institui ca parte a acestui angajament se numără un obiectiv de tranziție la energie electrică 100% regenerabilă pentru toate locațiile până în 2030

„Acest obiectiv marchează un angajament major pentru INTEVA de a se asigura că ne aducem contribuția la un viitor mai bun de mediu pentru lume. A avea grijă de lume și de comunitățile noastre a fost o valoare de bază pentru INTEVA de la înființarea noastră, iar acest angajament reflectă cât de serios ne luăm această responsabilitate”, precizează Gerard Roose, Președinte și CEO INTEVA.

Particularitățile INTEVA, în calitate de angajator

„La INTEVA, apreciem loialitatea în companie și organizăm diverse evenimente în care implicăm angajații companiei. Promovarea internă, longevitatea prefesională în rândul angajaților, implicarea și însuflețirea lor, demonstrează un climat de muncă motivant pentru cei ce doresc să-și construiască o carieră The Inteva Way și recomandă INTEVA Salonta ca o școală de business live, unde pasiunea, inteligența și creativitatea primează”, afirmă Mihai Cristea.

La sfârșitul anului 2022, compania a mărit salariile semnificativ pentru a compensa creșterile de prețuri din toate domeniile, la fel și tichetele de masă. La fiecare început de an școlar, copiii angajaților primesc rechizite de calitate, pentru a prelua din presiunea financiară a părinților. Prin urmare, fluctuația de personal este extrem de redusă, echipele sunt stabile, și acest lucru se datorează culturii organizaționale centrate pe angajat, pe comunicarea continuă și transparentă. Cel mai bun recruiter este angajatul Inteva, care promovează compania și recomandă noi candidați.

Modalitățile de protejare a mediului înconjurător

Ca lider de piață în activitatea de „Producție și asamblare de încuietori, macarale și alte componente pentru industria auto”, compania INTEVA Closures a implementat și menține Sistemul de Management al Mediului, Energiei și al Sănătății și Securității Ocupaționale, conform cu cerințele standardelor SR EN ISO 14001: 2015, SR EN ISO 50001:2019 și SR ISO 45001:2018, în condițiile respectării prevederilor de reglementare aplicabile și în vigoare.

În scopul protejării mediului, precum și a sănătății și securității propriilor angajați, a colaboratorilor, vizitatorilor și a furnizorilor, a fost stabilit ca obiectiv fundamental „Zero Acccidente de Mediu și SSM”.

INTEVA Closures va realiza aceasta prin câteva obiective:

  • Adaptarea obiectivelor EHS la capabilitatea organizației;
  • Conștientizarea, responsabilizarea și angrenarea tuturor persoanelor care lucrează pentru și în numele organizației în vederea respectării cerințelor EHS și de energie;
  • Considerarea propunerilor de îmbunătățire EHS și energie furnizate de părțile interesate relevante;
  • Realizarea obiectivului de 60% pentru reciclarea deșeurilor din ambalaje;
  • Determinarea și verificarea indicatorilor de performanță energetică prin efectuarea analizei energetice anuale;
  • Reducerea cantității de deșeuri menajere prin colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje și valorificarea acestora cu 5% mai mult în comparație cu anul precedent.

În vederea îndeplinirii obiectivelor, în cadrul INTEVA Closures managementul este învestit cu responsabilitatea și autoritatea de a se asigura că organizația se conformează cu cerințele legale și de reglementare, cu cerințele standardelor de referință și cu cerințele părților interesate relevante.

2023, anul revenirii vânzărilor

În principal din cauza problemelor din lanțurile de aprovizionare și crizei semiconductorilor care a impactat direct activitatea clienților, în anul 2022 cifra de afaceri a INTEVA Salonta a cunoscut o scădere de aproximativ 12% comparativ cu anul precedent. Mai mult, începerea războiului din Ucraina și creșterea prețurilor la energie a condus la creșterea costurilor cu materia primă și al celorlalte cheltuieli operaționale, ceea ce face din 2022 un an plin de provocări pentru industria automotive și, implict, pentru INTEVA Salonta.

În schimb, pentru anul 2023 se estimează o ușoară revenire a vânzărilor, în condițiile în care prețurile la materiile prime vor rămâne ridicate, profitul operațional estimat pentru acest an fiind comparabil cu profitul realizat în anul 2022.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/inteva-salonta-inovatie-in-industria-auto/