Producatori

Lampia Rom

LAMPIA ROM, servicii de turnare prin injecție a plasticului

01.06.2022

Compania a investit continuu în echipamente care ajută la respectarea standardelor din domeniu și reflectă profesionalismul echipei. LAMPIA ROM, companie care activează în domeniul producției de mase plastice, oferă o întreaga gamă de servicii  legate de tehnologia de turnare prin injecție a plasticului, de la co-proiectare a pieselor din plastic, proiectare și fabricare a sculelor, PPAP, turnare prin injecție, injecție dublă, asamblare și alte operațiuni secundare (sudură ultrasonică, sudare cu lamă la cald, ștanțare la cald, nituire), precum și întreținere matrițe și logistică.

În momentul de față, locația de producție a companiei este situată într-o clădire poziționată într-o zonă strategică, care permite un acces facil la persoane de calitate, un motiv în plus pentru care investițiile continue sunt extrem de importante și reprezintă o componentă esențială a strategiei companiei pe termen lung.

Pentru a oferi produse și servicii de calitate, LAMPIA ROM a investit în echipamentele necesare, fie că ne referim la mașini de turnare prin injecție (IMM), mașini CNC, aparate de sudură, sau la multe alte tehnologii de fabricație, astfel încât produsele livrate să respecte standardele din domeniu și să reflecte profesionalismul echipei și experiența amplă din domeniu.

LAMPIA ROM oferă o întreaga gamă de servicii legate de tehnologia de turnare prin injecție a plasticului

Consolidarea imaginii companiei pe piață

Ultimii ani de activitate a companiei au fost marcați de atingerea unor obiective importante, care au contribuit la stabilirea poziției în piață și la consolidarea imaginii companiei. Astfel, cele mai importante repere din activitate au fost reprezentate de obținerea sustenabilității financiare, în anul 2015.

Un an mai târziu, LAMPIA ROM și-a deschis propria secție de sculărie, urmând ca, în anul 2017, să pună un accent deosebit pe crearea și consolidarea echipei, prin motivarea continuă a angajaților și sublinierea importanței lucrului în echipă. 2019 a marcat atragerea unui client important pentru activitatea companiei.

Cel mai bun indicator al evoluției activității este însă reprezentat de cifra de afaceri: „Atunci când ne referim la activitatea LAMPIA ROM, un indicator bun care ne arată evoluția societatii este cifra de afaceri. De la preluarea din 2013, aceasta a crescut de la 3,5 milioane de euro la aproape 15 milioane de euro, în anul 2021”, ne-a declarat dl. Francesco Rigo, Director General.

Investiții în activitatea de producție

În ultimii ani, compania a realizat investiții importante, în condițiile în care și-a dublat capacitatea de injecție, investind în mașini suplimentare de turnare prin injecție, iar în 2021 au fost înlocuite complet și sistemele de răcire, investiție care a crescut semnificativ productivitatea departamentului de injecție din cadrul LAMPIA ROM

Pe lângă investițiile în tehnologie, compania a pus accent și pe crearea unei echipe puternice, caracterizate prin profesionalism, pasiune și dedicare, pe care a construit-o pas cu pas. Echipa LAMPIA ROM este una tânără, ambițioasă și dinamică, de aceea a reușit să implementeze procese eficiente, care au adus rezultate excepționale.

Pe lângă investițiile în tehnologie, LAMPIA ROM a pus accent și pe crearea unei echipe puternice, caracterizate prin profesionalism, pasiune și dedicare

„Succesul companiei noastre derivă din faptul că împărtășim aceleași valori și aspirații. Totodată, dorim să satisfacem în egală măsură nevoile clienților noștri, angajaților și ale societății”, continuă Directorul General.

În prezent, LAMPIA ROM are 160 angajați , acest număr fiind într-o continuă ascensiune. Societatea vine în ajutorul angajaților săi oferind cursuri de specializare în domeniul activității desfășurate, în funcție de necesitatea fiecărui departament, iar pentru consolidarea relației între angajați, compania organizează lunar team building-uri pe diferite teme.

Protecția mediului și implicarea socială

Având în vedere domeniul de activitate, LAMPIA ROM acordă o importanță deosebită protejării mediului înconjurător, dar și conservării resurselor acestuia. Astfel, o măsură importantă în privința protejării mediului înconjurător, pe care societatea o respectă cu strictețe, este cea a clasării și a reciclării deșeurilor. Din acest motiv, în cadrul societății a fost desemnată câte o persoană responsabilă de acest aspect pe fiecare departament în parte.

Totodată, LAMPIA ROM are un parteneriat încheiat cu o societate specializată în colectarea și reciclarea deșeurilor generate, una dintre politicile societății pe partea de protecția mediului fiind reduce-reuse-recycle!

La fel de importante sunt și proiectele de responsabilitate socială ale companiei, prin intermediul cărora LAMPIA ROM acordă atenție și sprijin celor aflați în nevoie. Ultimul proiect social în care societatea a fost implicată este acela de ajutorare a Ucrainei, proiect care a presupus achiziționarea de alimente și produse pentru igienă. De asemenea, compania colaborează cu diverse organizații non-profit și susține prin sponsorizări diferite cluburi sportive.

Compania acordă o importanță deosebită protejării mediului înconjurător, dar și conservării resurselor acestuia, punând accent pe clasarea și reciclarea deșeurilor și pe realizarea de investiții în sisteme moderne de producere a energiei

„În prezent investim într-un sistem fotovoltaic care va acoperi 40% din consumul de energie electrică. Această investiție va avea două beneficii majore, unul economic și unul care va fi în favoarea mediului înconjurător. Practic vom reduce consumul de energie poluantă cu 40%,  trecând la energie verde sau renewable”, explică dl. Francesco Rigo.

Evoluția financiară și planurile de viitor

Pentru LAMPIA ROM, 2021 a fost un an grozav, marcat de o creștere de 48% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul precedent. Din acest punct de vedere, 2022 nu va fi atât de favorabil. Din păcate, situația legată de război și creșterea continuă a prețului materiei prime și energiei a dus la reducererea cererii de pe piață.

„LAMPIA ROM face însă pași plini de încredere, având ca obiectiv continuarea evoluției ascendente și stabilirea unor noi parteneriate de încredere, precum și oferirea de produse de calitate, care respectă cerințele pieței și contribuie la poziționarea corectă în industria de injectare mase plastice”, a declarat, în încheiere, Dl. Francesco Rigo, Director General LAMPIA ROM.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/hoffmann-group-ofera-eficienta-maxima-in-achizitii-si-aprovizionare/