Constructii

MIMO Group

MIMO GROUP, pionieri în realizarea fațadelor de clădiri

01.01.2023

Compania a aniversat recent 30 ani de activitate în domeniul fațadelor de aluminiu și sticlă, realizând proiecte cu un grad ridicat de dificultate. MIMO GROUP și-a început activitatea pe piața autohtonă în 1992 și anul trecut a sărbătorit 30 ani de activitate în domeniul fațadelor de aluminiu și sticlă pe piață românească și din străinătate. În tot acest interval, au fost promovate cele mai noi soluții ale producătorilor importanți de tâmplărie, de exemplu SCHÜCO, compania încercând să rămână mereu pionerii de pe piața autohtonă.

De-a lungul acestor ani, MIMO și-a dezvoltat permanent portofoliul de lucrări cu proiecte din ce în ce mai îndrăznețe atât din punct de vedere arhitectural, cât și tehnic, axându-se mereu pe proiectele cu grad de complexitate cât mai ridicat, astfel reușind să pună în valoare experiența și know-how-ul acumulat până în prezent.

În anul 1996 a fost fondat biroul din București, a cărui activitate se axează pe problemele de marketing și proiectare. Extinderea continuă și formarea companiei MIMO GROUP au fost posibile datorită cererii foarte mari existente pe piață internă, precum și a lipsei concurenței, în perioada respectivă existând maximum 5 companii în branșa specifică.

Dotarea tehnologică

,,Dotarea noastră tehnologică a fost mereu un asset important pentru noi, deoarece a reprezentat întotdeauna unul din punctele noastre forte, împreună cu personalul calificat, care ne este alături de foarte mulți ani. Am căutat în permanență să fim la zi cu tendințele tehnologice și am reușit de-a lungul acestor ani să ne actualizăm liniile de producție cu utilaje de înaltă performanță, cum ar fi CNC-uri de 7m, care să ne aducă o eficientizare a proceselor productive, precum și o reducere de timp în livrarea produselor către clienții noștri’’, ne-a declarat dl. Radu Motrea, Director Executiv MIMO GROUP

Angajamentul și seriozitatea diferențiază compania de principalii competitori de pe piață, în momentul de față

Din punct de vedere tehnologic, reprezentanții MIMO GROUP au fost preocupați în permanență să implementeze tehnologii și soluții noi în domeniul tâmplăriei termoizolante și al pereților cortină, realizând primul luminator din România la Muzeul de Artă din București, prima fațadă cortină de mari dimensiuni (sediul Romtelecom din Râmnicu Vâlcea) și primele elemente de tâmplărie antiglonț/antiexplozie.

Compania oferă o gamă variată de produse dedicate fațadelor de clădiri, printre care pot fi menționați pereții cortină de aluminiu/oțel și sticlă, placări ventilate cu material compozit de tip „bond”, piatră, materiale ceramice, sticlă, fibrociment,  ferestre și uși de aluminiu, sisteme de aluminiu/oțel antifoc, sisteme de aluminiu de securitate de tip antiefracție, antiglonț.

Cele mai importante proiecte executate

,,În toți acești ani de la înființarea companiei, am avut șansa și curajul de a ne angaja în cele mai complexe și sofisticate proiecte, care de cele mai multe ori încorporau soluțiile tehnice de ultimă oră. Printre acestea, putem aminti realizarea primei fațade de tip Spider în anul 2004 (Hotel Novotel București), prima fațada dublă din țară, în anul 2011, o inovație la acel moment (Clădire birouri Search Corporation) și multe altele. În prezent, suntem angrenați în câteva proiecte interesante din București, atât rezidențiale, cât și birouri, și suntem în faza de proiectare a altor proiecte ce se vor desfășura în anul 2023’’, precizează dl. Radu Motrea.

În anul 2010, compania se afla în plin proces de montaj al unei fațade duble la obiectivul Crystal Tower, dezvoltat în Capitală de către Search Corporation. Această inovație tehnică reprezintă o premieră la nivel național sau chiar est-european în domeniul fațadelor de tip double-skin.

Primul proiect al companiei a fost sediul din București al firmei de asigurări Astra

MIMO GROUP a reușit să producă și să instaleze proiecte grozave cu un grad ridicat de dificultate. Aceste lucrări, executate în România și în străinătate, constituie un portofoliu impresionant, care reprezintă cartea de vizită a grupului.

Realizarea acestor proiecte a fost posibilă datorită utilizării sistemelor revoluționare și materialelor de înaltă calitate utilizate, tehnologiei și know-how-ului de înaltă productivitate, precum și echipamentelor și programelor de ultimă generație utilizate în departamentul tehnic de calcul – proiectare – execuție.

Obiectivele strategice

MIMO Group dorește să acceseze anumite programe de fonduri europene/guvernamentale prin care să-și sporească capacitatea de producție, să îmbunătățească stadiul actual de digitalizare prin implementarea de noi soft-uri de urmărire, gestiune și de noi echipamente de calcul IT.

,,Ne preocupăm să creăm un colectiv omogen, bazat pe colegialitate și respect. Totodată, le oferim multă flexibilitate în programul de lucru, în special colegilor care prestează muncă de birou, și încercăm să-i satisfacem în aceeași măsură și pe cei din producție și montaj. De regulă, căutăm persoane care să fie dedicate locului de muncă și activității pe care o prestează, oferindu-le un ambient amical și stimulant’’, ne-a precizat dl. Radu Motrea.

Compania se bucură în prezent de un colectiv de 50 de angajați

Implicarea MIMO GROUP în comunitate

MIMO GROUP își propune să fie cât mai activă și pe plan social. Până acum, a susținut prin donații diverse proiecte sociale de ajutor, precum și recentele ajutoare oferite refugiaților din Ucraina.

Compania a participat de-a lungul anilor la multiple târguri de profil, atât ca expozanți, cât și ca vizitatori. Serviciile au fost mereu apreciate de către clienți și comunitățile de profil, primind diverse premii de excelență.

,,În vederea îmbunătățirii proceselor interne din cadrul firmei, începând cu anul 2008, am decis să ne certificăm și să aderăm la standardul ISO 9001:2008, care gestionează managementul calității”, adaugă dl. Radu Motrea.

Evoluția financiară

În branșa de tâmplărie termoizolantă, pe parcursul lui 2009, volumul lucrărilor pe segmentul de fațade cortină s-a diminuat considerabil, ajungând până la nivelul de 40% – 50% din cel corespunzător anului 2008.

Anii de pandemie 2020 și 2021 au fost benefici pentru companie, datorită contractelor de mare anvergură aflate în derulare și în stare incipientă, cu ajutorul cărora MIMO GRUP a reușit să-și mențină activitatea. Anul 2022 a debutat mai lent din punct de vedere financiar și din cauza crizei generată de războiul din Ucraina, compania fiind puțin sub nivelul ultimilor 2 ani, însă se estimează să încheie la aproximativ 75% din cifra de afaceri raportată la 2020-2021.

,,Anul 2023 se anunță un an favorabil, în care compania are deja contractate două proiecte importante, și sunt pe punctul de a mai contracta și altele. Succesul companiei este asigurat de calitatea remarcabilă a materialelor și de profesionalismul echipelor de specialiști, care garantează un nivel ridicat de confort, eleganță și siguranță a clădirilor/lucrărilor. Atenția companiei se concentrează pe oferte competitive în proiectarea tehnologică, fabricarea și montarea fațadelor’’, a concluzionat dl. Radu Motrea, Director Executiv MIMO GROUP.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/rap-group-proiecte-si-parteneriate-durabile/