Producatori

NBHX ROLEM, în pas cu dezvoltarea din sectorul automotive

01.09.2020

Compania și-a extins linia de injectare plastic pentru producătorul Mercedes, ajungând la o producție mai mare cu  20.000 piese/săptămână. Grupul NBHX oferă o gamă completă de servicii, de la inovație și dezvoltare produs și proces, până la producție. De la analiza pieței la primele schițe ale conceptelor și până la dezvoltarea materialelor și producție, echipele NBHX ROLEM aduc aproape de client cele mai noi tehnologii, un grad crescut de creativitate, dar mai ales o serie de produse care se fac imediat remarcate pe piață.

Prin paleta largă de materiale și tehnologii, precum și prin aria de expertiză extinsă și competențele specifice ale fiecărui membru al echipei, compania oferă clienților posibilitatea de a alege cele mai inovative și mai spectaculoase soluții pentru decorurile din interioarele mașinilor.

Organizarea activității NBHX ROLEM

În prezent, NBHX ROLEM își desfășoară activitatea în 3 locații de producție – sediul principal din Codlea, unde se desfășoară procesele de pregătire și presare a furnirului, în cadrul căruia sunt localizate departamentele administrative și de suport producție, cele 3 hale din parcul industrial din Cristian, și, nu în ultimul rând, hala din parcul industrial din Ghimbav.

NBHX ROLEM își desfășoară activitatea în 3 locații de producție – Codlea, Cristian și Ghimbav

În cele 3 hale din parcul industrial din Cristian (plus un spațiu logistic de depozitare și de expediție) au loc procese complete de producție pentru gamele de lemn și aluminiu pentru clienții BMW, Audi, VW , Porsche, Volvo, iar în hala din parcul industrial din Ghimbav se produc gamele de plastic lăcuit și IMD ale constructorilor Mercedes și Jaguar Land Rover.

„Dezvoltarea din sectorul automotive nu stă pe loc, iar pentru a ține pasul și chiar a fi în avantaj, suntem proactivi în elaborarea și implementarea de noi tehnologii, atât în regie proprie, cât și în colaborare cu clienții noștri, până când acestea corespund întocmai cerințelor acestora, atât din punct de vedere estetic, cât și tehnic”, ne-a declarat Dl. Tobias Engel, Manager General NBHX.

Lider mondial

Lider Mondial

NBHX ROLEM investește în unitățile de producție

La începutul acestui an, NBHX ROLEM a obținut certificatul ISO 45001:2018, sistemul de management pentru sănătate și securitate în muncă recunoscut la nivel internațional. Acest standard atestă existența unui cadru organizat pentru îmbunătățirea continuă a siguranței angajaților și reducerea riscurilor de accidentare sau îmbolnăvire la locul de muncă, dar și crearea de locuri de muncă mai bune și mai sigure. În plus, compania a demarat un proiect amplu de optimizare a fluxului de materiale din unitatea de producție din Codlea, care a permis reducerea timpilor de tranzit între procese, precum și a pierderilor din lanțul de producție.

O investiție importantă din ultima perioadă este reprezentată de extinderea liniei de injectare plastic pentru piesele din clasa B a producătorului Mercedes. Pentru aceasta au fost achiziționate mașini de injectare și de sudură noi, care permit obținerea unei producții mai mari cu 20.000 piese/săptămână în fabrica din Ghimbav.

Tot la fabrica din Ghimbav a fost achiziționat un robot de vopsire nou, care permite implementarea unei noi tehnologii de lac mat pentru gamele clientului Jaguar Land Rover. În prezent, linia de vopsire mată este pregătită pentru maximul de producție de 1.200 de mașini pe săptămână.

Piața din România în contextul pandemiei

Sectorul automotive a fost sever afectat de recenta criză generată de pandemia COVID-19, majoritatea producătorilor de autovehicule sistând producția, ceea ce s-a răsfrânt și asupra activității NBHX ROLEM din lunie aprilie-iunie. Acest nou context economico-financiar a afectat negativ vânzările pentru anul 2020 în procent de aproximativ 15-20%. Din fericire, NBHX ROLEM este un furnizor de top pentru segmentul premium al industriei auto, segment care nu a cunoscut o scădere atât de drastică, puterea și decizia de cumpărare a clienților din segmentul de lux nefiind radical modificată de această pandemie.

Pe perioada pandemiei, pe lângă toate măsurile sanitare și de distanțare, compania a adoptat un set de măsuri menite să protejeze atât business-ul, dar în egală măsură și locurile de muncă ale angajaților

În lunile critice a fost adoptat un program de lucru redus, s-au folosit o parte din zilele de concediu de odihnă și a fost implementat lucrul de acasă pentru majoritatea angajaților TESA. „Păstrăm în continuare toate măsurile sanitare și de distanțare, lucrăm de acasă acolo unde este posibil sau venim la birou prin rotație, astfel încât să nu aglomerăm spațiile de lucru comune. Toate aceste măsuri ne-au ajutat să nu recurgem la decizii de disponibilizare și să depășim această criză cu un impact negativ minimizat”, detaliază Dl. Engel.

Evoluția Școlii Profesionale în sistem dual din România

În prezent, Școala profesională în sistem dual își continuă activitatea și se pregătește să întâmpine cea de-a opta generație de boboci. Școlii Profesionale Germane Kronstadt i s-a alăturat Colegiul Tehnic Energetic Remus Raduleț sub egida Campus Tehnic Brașov, făcând astfel posibilă diversificarea și extinderea ofertei de școlarizare.

Începând cu anul școlar 2020-2021, Campus Tehnic Brașov oferă calificare pentru profesiile de Operator CNC, Sculer-Matrițer, Mecanic utilaje și instalații industriale, Electromecanic instalații și utilaje industriale, Confecționer articole din piele și înlocuitori, Operator prelucrarea polimerilor și Sudori.

Anul 2020 și provocările sale a adus și în cadrul Campus Tehnic schimbări, procesul de înscriere și selecție a elevilor în clasa a noua desfășurându-se în mediul on-line.

Compania NBHX ROLEM a selectat și anul acesta 12 elevi pe care îi va susține financiar și profesional, oferindu-le burse de studii și ore de practică în fabricile companiei

Anual, mai mult de 45 elevi sunt susținuți de NBHX ROLEM, iar la finalul celor 3 ani de studiu acestora li se oferă un loc de muncă sigur în domeniul pentru care s-au calificat. În 2020 au fost angajați 7 din cei 10 elevi absolvenți de liceu profesional, care au făcut practică în companie.

„Investiția în educație aduce beneficii reciproce tuturor părților implicate: unitățile de învățământ obțin fonduri suplimentare, compania obține viitori specialiști, iar tinerii obțin o calificare și un viitor asigurat. Avem încredere în potențialul tinerilor din Brașov și ne dorim să îi atragem în compania noastră, evitând astfel exodul specialiștilor”, este de părere Tobias Engel.

Protecția mediului înconjurător din perspectiva NBHX ROLEM

NBHX ROLEM se implică în protecția mediului prin implementarea și respectarea standardelor de certificare pentru managementul sistemului de mediu ISO 14001:2015, prin permanenta monitorizare a emisiilor de gaze și a nivelului de zgomot produs și prin participarea la diferite campanii de plantare a copacilor, precum și la acțiuni de curățenie a mediului înconjurător.

Compania se implică în protecția mediului înconjurător prin implementarea și respectarea standardelor de certificare pentru managementul sistemului de mediu ISO 14001:2015 și monitorizarea emisiilor de gaze și a nivelului de zgomot produs

„Ne-am luat un angajament pe termen lung că vom respecta mediul înconjurător și că vom fabrica produsele într-un mod sustenabil și responsabil, reducând la minimum impactul activității noastre asupra planetei. Prin urmare, ne străduim să fim în armonie cu natura, împletind cât mai eficient obiectivele de mediu cu cele economice”, afirmă Tobias Engel, Manager General al NBHX ROLEM.

În anul 2019, chiar dacă vânzarile au fost sensibil mai mici decât cifrele previzionate, NBHX ROLEM și-a atins obiectivul financiar. Pentru anul 2020, este greu de anticipat din cauza climatului imprevizibil cauzat de pandemia COVID. Cu toate acestea, piața automotive pare să iasă de sub efectul de șoc de la instaurarea pandemiei, iar vânzările au început să revină încet și, în speranța că nu va urma o a doua cădere, reprezentanții NBHX ROLEM se declară optimiști pentru ultima perioadă a anului 2020.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/nbhx-rolem-srl-25-de-ani-de-activitate-neintrerupta/