NEKY GRUP, garanția unui somn mai bun

Compania oferă un portofoliu variat de produse, costuri de producție atent supravegheate, precum și posibilitatea de a produce dimensiuni atipice. NEKY GRUP, companie din Timișoara cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, produce la comandă saltele, paturi, somiere, perne și accesorii pentru paturi, oferă servicii de consultanță pentru vânzarea prin intermediul platformelor online și servicii de consultanță directă prin intermediul celor peste 50 consultanți de vânzări din magazinele fizice. Compania oferă fiecărui client posibilitatea de a alege dintre dimensiunile și caracteristicile standard, dar poate pune la dispoziție și produse individualizate, adaptate celor mai variate cerințe.

Procesul de lucru este unul extrem de bine pus la punct, întrucât fiecare comandă este alocată unui anumit consultant, care se asigură de desfășurarea procesului de vânzare în cele mai bune condiții. Fiecare consultant oferă asistență și consiliere în alegerea celor mai potrivite produse sau caracteristici, dar are și rolul de a stabili toate detaliile referitoare la comandă, inclusiv detaliile de livrare și montaj ale produselor.

NEKY GRUP produce la comandă saltele, paturi, somiere, perne și accesorii pentru paturi, dar oferă și servicii de consultanță pentru vânzare

În medie, livrarea se face în mai puțin de 5 zile de la preluarea comenzii, ceea ce oferă un avantaj în plus pentru cei interesați în a obține produse individualizate, în cel mai scurt timp posibil.

Alte avantaje oferite de produsele NEKY GRUP sunt reprezentate de calitatea produselor, portofoliul variat, costuri de producție atent supravegheate, producție eficientizată la maximum, dar și posibilitatea de a produce dimensiuni atipice.

„O treime din viață ne-o petrecem dormind, spun specialiștii. Pare mult, dar de multe ori dormim mai mult de 8 ore și tot obosiți ne simțim. De ce? Nu cantitatea este cea mai importantă, ci calitatea somnului. La o calitate bună a somnului contribuie salteaua, perna sau patul, care trebuie să îndeplinească mai multe condiții legate de structură, formă și dimensiune. Aici intervin consultanții noștri care pot recomanda produsele adaptate nevoilor fiecărui client în parte”, ne-a declarat Dl. Florin Iacob, Administratorul  NEKY GRUP.

Povestea NEKY GRUP, presărată cu provocări, dar și reușite

Povestea NEKY GRUP a fost marcată încă de la început de numeroase provocări, dar și de reușite. În primii ani de la înființare, evoluția a fost promițătoare, însă criza financiară din 2008 a anulat în mare măsură planurile de investiții și dezvoltare pe care compania urma să le asume.

Începând cu anul 2013, compania a început să investească și să se dezvolte, ajungând de la o cifră de afaceri de circa 2 milioane de lei, la circa 60 de milioane de lei. În prezent, firma are în portofoliu 4 branduri împărțite pe categorii diferite din punctul de vedere al raportului preț/calitate și piață, dar și o rețea națională de 27 de magazine deschise și planuri de expansiune considerabile.

Începând din 2020, compania și-a mutat unitatea de producție într-o hală achiziționată, cu o suprafață de peste 7.000 mp, dotată cu toate utilitățile. Fabrica NEKY GRUP a ajuns azi la o capacitate anuală de producție de peste 180.000 de saltele și 40.000 de paturi.

Fabrica NEKY GRUP a ajuns la o capacitate anuală de producție de peste 180.000 de saltele și 40.000 de paturi

„Din dotarea tehnică a fabricii fac parte, în prezent, nu mai puțin de 4 instalații de prelucrare CNC, 2 instalații de prelucrare orizontală și verticală, un carusel S, 3 utilaje industriale de matlasat, 40 de mașini de cusut pe diferite funcțiuni, o mașină de producție benzi laterale, presă de ambalare și rotolare, ajungându-se astfel la un total de peste 50 de utilaje de prelucrare. Recent, NEKY GRUP a achiziționat și un utilaj industrial de spumare discontinuă cu capacitate de producție de peste 1.200 tone de spumă poliuretanică pe an”, precizează dl. Iacob.

Rețeaua de colaboratori

Produsele NEKY GRUP sunt comercializate prin intermediul unei rețele de colaboratori bine puse la punct. În prezent, rețeaua include 27 de magazine situate în principalele orașe ale țării: București, Timișoara, Arad, Oradea, Constanța, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș și Craiova, însă pentru perioada următoare, strategia companiei vizează deschiderea a 8 unități suplimentare.

În zona online, produsele sunt comercializate prin intermediul platformelor dolcedormire.ro, eMag, saltelepaturi.ro, precum și printr-o rețea de distribuitori locali. Livrarea produselor în toate aceste locații poate fi realizată cu ușurință în condițiile în care unitatea de producție este localizată în Timișoara, iar depozitele de lucru se regăsesc în București și Cluj Napoca. În acest fel, NEKY GRUP poate oferi livrare rapidă, o calitate superioară a produselor, un grad înalt de individualizare, dar și un portofoliu variat de game de produse.

Pentru a-și face cunoscute produsele, compania participă anual la târgurile de profil din țară (Romexpo, CA, etc.), dar participă și la manifestări internaționale precum K-fair, Interzum, FoamExpo sau Ibia.

În prezent, rețeaua include 27 de magazine situate în principalele orașe ale țării, București, Timișoara, Arad, Oradea, Constanța, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș și Craiova

Prin participarea la aceste târguri, NEKY GRUP își face cunoscută oferta de produse și servicii, dar obține în același timp și informații cu privire la ultimele tehnologii sau materiale dezvoltate, care ar permite o eficientizare a procesului de producție și o creștere a standardelor de calitate, prin investiții continue.

Investiții în automatizare

„În ultimii doi ani, am investit peste 750.000 de euro în automatizare, spații de lucru și utilaje, în magazine noi deschise și intenționăm să investim încă aproximativ 500.000 de euro în 2023 în dezvoltarea rețelei de vânzări și eficientizarea producției, precum și în vederea unui control al costurilor de achiziție. Avem în plan ca în următorii cinci ani să ne pregătim pentru listarea la bursa BVB, în vederea atragerii de fonduri de investiții și dezvoltare pentru export”, conform reprezentantului NEKY GRUP.

De-a lungul timpului, NEKY GRUP a manifestat un interes deosebit certificării proceselor de producție, dar și implicării în comunitate. Recent, compania a donat produse din portofoliul său asociațiilor care ofereau sprijin refugiaților din anumite centre, dar a oferit și sponsorizări pentru diferite proiecte sociale sau evenimente culturale.

Cea mai bună calitate, misiunea companiei

În cadrul NEKY GRUP activează un număr de 250 de angajați, iar în grupul deținut de proprietari aproximativ 2.800 de angajați. Personalul se bucură de condiții ideale de lucru, într-o industrie ușoară, curată și organizată, cu un management experimentat, beneficiind de asemenea de transport, tichete de masă, bonusuri și excursii anuale sau oferte avantajoase la evenimente sportive.

Beneficiind de aportul unei echipe dedicate și profenioniste, NEKY GRUP s-a bucurat de o evoluție financiară ascendentă. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a crescut cu circa 20%, iar pentru 2022 previziunile estimează depășirea unei cifre de afaceri de 60 de milioane de lei.

„Analizând situația ultimilor 5 ani, de când unul din proprietarii companiei a preluat administrarea directă, firma a crescut de la 10 milioane de lei la 60 milioane, atrăgând astfel atenția unor potențiali investitori pentru perioada următoare. Rămânem dedicați misiunii noastre de a oferi produse de cea mai bună calitate clienților noștri, investind în permanență și ajustându-ne oferta pentru a răspunde cerințelor pieței și trendurilor mereu în schimbare”, a declarat, în încheiere, Dl. Florin Iacob, Administratorul NEKY GRUP.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/green-future-articole-premium-destinate-somnului/