Logistica

Routier European Transport

ROUTIER European Transport, un exemplu de dezvoltare durabilă în logistică

01.06.2024

Compania investește în cele mai noi tehnologii și camioane,  începând deja testarea în România a camioanelor electrice pe first mile și last mile. ROUTIER European Transport s-a concentrat, în ultimii ani, pe dezvoltarea serviciului de transport intermodal susținut de o flotă modernă, în creștere, pe continuarea procesului de digitalizare și, nu în ultimul rând, pe formarea și motivarea unei echipe puternice. Obiectivul principal al companiei rămâne acela de a furniza o alternativă de transport cât mai verde, cât mai prietenoasă cu mediul înconjurător, în condițiile în care serviciul de transport intermodal este din ce în ce mai cerut de clienți din diferite industrii.

Transportul intermodal oferă avantaje precum stabilitate, predictibilitate și sustenabilitate. Pentru a răspunde însă cerințelor extrem de complexe ale pieței, ROUTIER European Transport oferă acces la serviciul de transport intermodal, completat de cel rutier. În acest fel, se poate asigura o livrare extrem de rapidă, utilizând flota proprie.

Pentru a răspunde cerințelor extrem de complexe ale pieței, ROUTIER European Transport oferă acces la serviciul de transport intermodal, completat de cel rutier

Cele două conexiuni intermodale ale ROUTIER European Transport asigură în prezent o bună acoperire a principalelor piețe din Europa: Belgia, Olanda, Germania și Franța.

„Începând de anul acesta, împreună cu partenerul nostru din Olanda, operăm un terminal în Venlo și, bazându-ne pe aceeași colaborare, vom asigura managementul terminalului din Oradea, cel mai târziu la începutul anului viitor. În Oradea discutăm de o investiție proprie de 2,5 milioane de Euro, pe lângă cele 15 milioane de euro investite de municipalitate, terminalul având două linii de cale ferată de 700 de metri și o suprafață de 14,5 hectare, cu posibilitatea de extindere în viitor la 20 de hectare și 4 linii”, ne-a declarat dl. Adrian Petrișor, Business Development Manager ROUTIER European Transport.

Investiții în siguranță și tehnologie

ROUTIER European Transport investește în cele mai noi tehnologii și camioane, punând pe primul plan confortul și siguranța angajaților și șoferilor. Mai mult, compania respectă procedurile interne și cele agreate cu clienții, asigurându-se că se urmează un anumit traseu și că se utilizează parcări sigure, astfel încât numărul incidentelor să fie unul redus (raportat la volumul de marfă transportată). Suplimentar, sunt implementate protocoale de siguranță pe care șoferii trebuie să le respecte la locațiile de încărcare și de descărcare.

În plus, pentru a-și menține poziția pe piața de transport și logistică, compania a început testarea în România a camioanelor electrice pe first mile: de la locația/fabrica clientului până la terminalul unde marfa este încărcată în tren, pentru a fi livrată la export. Următorul pas este acoperirea last mile: de la terminalul din Venlo până la destinație, folosind tot un camion electric.

Pentru a-și menține poziția pe piața de transport și logistică, compania a început testarea în România a camioanelor electrice

MichelinÎn ultimii ani, ROUTIER European Transport a investit în tehnologie și în oameni, dar și în flotă și în echipamente. În momentul de față, flota include 155 de camioane proprii Volvo, două camioane electrice și peste 900 de unități – semiremorci și cutii mobile.

„Suntem încântați să anunțăm și că anul acesta ne vom muta într-un sediu nou, tot în Gilău, care va fi dotat cu stații de alimentare a camioanelor electrice și a autoturismelor, panouri solare, birouri moderne și, desigur, spații de depozitare pentru a acoperi și acest segment solicitat de clienții noștri, dar și ca bază pentru efectuarea de operațiuni logistice. Mai mult decât atât, continuăm investițiile în terminalul din Oradea și suntem deja în discuții avansate pentru a alimenta camioanele în extern cu HVO, acolo existând o rețea de locații care furnizează acest tip de combustibil”, mai spune Managerul de Dezvoltare.

Datele, tehnologia și strategiile inovatoare

Ca urmare a schimbărilor legislative și reglementărilor din industrie legate de e-Transport, societatea a început discuțiile cu o firmă parteneră pentru a asigura dezvoltarea aplicațiilor IT cu privire la posibilitatea de a ușura și a automatiza transferul datelor către acest sistem.

Mai mult decât atât, se pune un accent deosebit pe date. Astfel, datele din rapoartele generate de sistemele IT și telematice sunt evaluate cu atenție, pentru a putea aduce îmbunătățiri pe parcurs și a dezvolta activitatea. De exemplu, compania depune eforturi pentru a încuraja reducerea consumului de carburant, asigurând un training adecvat al șoferilor. De asemenea, se au în vedere modalități de a reduce distanțele parcurse în gol de camioane (de la punctul de descărcare până la cel de încărcare), obținându-se o eficiență sporită a exploatării acestora.

Datele din rapoartele generate de sistemele IT și telematice sunt evaluate cu atenție, pentru a putea aduce îmbunătățiri pe parcurs și a dezvolta activitatea

„În plus față de măsurile pe care le implementăm în activitatea noastră, subliniem faptul că, prin direcționarea curselor către transportul intermodal și utilizarea camioanelor electrice, pe first și last mile, asigurăm un transport verde 100%, pe distanțe lungi – ex. România – Belgia, Olanda, Germania, cu energie din surse regenerabile. Emisiile de CO2 pot scădea cu până la 70% comparativ cu transportul rutier”, afirmă dl. Adrian Petrișor.

O echipă cu o viziune comună

Ca în multe alte domenii de activitate, provocările legate de resursa umană sunt multiple, atât pentru personalul de la birou, cât și pentru șoferi. Pentru a preîntâmpina această problemă, compania se asigură că pachetul salarial reflectă cerințele pieței, că angajații sunt mulțumiți, că au oportunități de a se dezvolta, dar și de a avansa în cadrul companiei. Echipa ROUTIER European Transport împărtășește însă o viziune comună – aceea a unui transport verde, care să protejeze mediul și să asigure condiții optime pentru generațiile următoare.

ROUTIER European Transport are o colaborare de durată cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, îndemnând studenții să urmeze programe de internship și ulterior, dacă își doresc și dacă corespund cerințelor și posturilor deschise, se pot angaja în cadrul companiei. Astfel, compania se asigură că este bine conectată la piață, la comunitate, la mediul academic și la generația tânără, care este o resursă foarte importantă.

ROUTIER European Transport și grija fată de mediu

Având ca scop contribuția la un mediu mai curat, ROUTIER European Transport participă la activități de reîmpădurire în zona Cluj și manifestă un interes deosebit pentru inițiative și proiecte verzi pe care să le dezvolte cu clienții, cum ar fi, de exemplu, servicii de transfer pe distanțe scurte cu camioane electrice.

Accentul pus pe soluțiile de transport verde, pe reducerea emisiilor poluante, reciclare, instalarea de panouri solare care vor asigura consumul de energie în noul sediu sau alimentarea camioanelor electrice sunt numai câțiva dintre pașii pe care compania îi face în direcția protejării mediului.

ROUTIER European Transport pune accentul pe soluțiile de transport verde, pe reducerea emisiilor poluante, reciclare, instalarea de panouri solare care vor asigura consumul de energie în noul sediu sau alimentarea camioanelor electrice

O creștere constantă, dinamică

În ceea ce privește performanțele financiare, ROUTIER European Transport s-a bucurat de un trend pozitiv, tendință vizibilă în rezultatele ultimilor ani.

„În ultima perioadă, cifra de afaceri a crescut constant, într-un ritm destul de dinamic, anul trecut atingând un nivel de 69,5 milioane de Euro. Pentru anul în curs, ne propunem stabilizarea acestei creșteri, cu focus pe întărirea și îmbunătățirea structurii organizaționale, a eficienței operaționale, cu accent pe resursa umană și pe creșterea profitabilității”, conchide dl. Adrian Petrișor, Business Development Manager ROUTIER European Transport.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/international-alexander-isi-consolideaza-pozitia-de-lider-pe-piata/