Sanatate

SANCONFIND, calitate medicală și profesionalism

01.05.2020

De curând, baza de tratament Sanconfind a fost desemnată cea mai bună bază de recuperare și tratament din țară. Povestea SANCONFIND a început cu înființarea unui cabinet stomatologic în Câmpina (Dentactiv), unde s-a achiziționat cea mai performantă aparatură de la momentul respectiv, cu care orice medic stomatolog ar fi norocos să lucreze chiar și în ziua de azi. Proiectul a continuat la Poiana Câmpina, în fosta structură a spitalului existent, care fusese specializat pe chirurgie. Investiția, 100% românească, prin firma Confind SRL, din Câmpina, în valoare de 20 de milioane de euro, s-a concretizat în zeci de aparate de ultimă generație, roboți ultra-performanți, folosiți pentru 20 de specialități medicale cu adresabilitate atât la nivel de județ, cât și național și european.

Centrul medical a fost proiectat după model francez și adaptat nevoilor medicale românești, suprafața desfășurată totală fiind de 10.000 mp

Într-o lume marcată din ce în ce mai mult de boli, valorile companiei au fost și sunt în continuare siguranța actului medical, atitudinea în fața pacientului, notorietatea pe piață, calitatea serviciilor, noutatea proiectului pe piața românească (generată de lipsa acută a spitalelor în România), flexibilitatea echipei medicale și administrative, încrederea oferită  bolnavului, un loc în care normalitatea și determinarea să fie la ele acasă.

„Am ales Poiana Câmpina pentru locația deosebită, la gura Văii Prahovei: aer curat, departe de griji, dincolo de agitația urbană a unor orașe supraîncărcate de populație sau poluare, dar și pentru resursa naturală a comunei, și anume apa sărată de izvor, cu o concentrație unică în țară, de 321g/l”, ne-a declarat Ioana Sultanii, Reprezentant marketing și turism medical în cadrul centrului Medical Sanconfind.

SANCONFIND, desemnată cea mai bună bază de recuperare și tratament din țară

De curând, centrul medical a fost desemnat având drept „Cea mai bună bază de recuperare și tratament din țară”. Baza de tratament este cea mai mare structură din SANCONFIND, situată pe două nivele și deschisă ca primă specialitate din SANCONFIND.

Echipată cu roboți performanți și personal calificat, aici se pot trata afecțiuni precum hernia de disc, artroza, osteoporoza, reumatismul, oboseala și stresul sau afecțiunile neuromotorii (accidentele vasculare cerebrale, boala Parkinson).

În 5 ani, centrul medical a reprezentat opțiunea de tratament pentru peste 200.000 de pacienți, la care se adaugă și cei din secția de obstetrică-ginecologice și spitalizare de zi – peste 6.000

Proiectul final al SANCONFIND va număra în total circa 90 de paturi, în condiții de spitalizare continuă și de zi. În prezent sunt funcționale paturile din specialitatea obstetrică-ginecologie, ATI și spitalizare de zi. Zilnic, în cadrul centrului medical sunt realizate peste 180 de proceduri în baza de tratament, în afară de cele aparținând altor specialități și analizelor de sânge.

Afecțiunile tratate în cadrul centrului medical SANCONFIND

În cadrul acestui centru medical, multidisciplinaritatea este cuvântul de ordine – sunt tratate o gamă deosebit de largă de afecțiuni post-traumatice, post-operatorii care țin de recuperarea medicală, cum ar fi hernii de disc, afecțiuni ale sistemului nervos, fracturi, luxații, edeme, boli reumatismale, afecțiuni ale căilor respiratorii, circulație periferică deficitară, afecțiuni abaraticulare, afecțiuni ginecologice, dermatologice (crioterapie cu azot lichid), sinuzite, afecțiuni cardiovasculare, ale sistemului osos, ale tubului digestiv, diabet și alte afecțiuni asociate.

Dar poate cel mai important aspect este acela că se lucrează în echipă, astfel că medicii SANCONFIND discută cazurile mai grave, dacă se impune, pentru a lua cele mai bune decizii în favoarea pacientului.

Resursele exploatate în cadrul centrului sunt cele două resurse naturale care s-au avut în vedere încă de la începutul activității: apa sărată de la izvorul local și nămolul de Techirghiol adus în condiții speciale și păstrat cald în malaxoarele proprii

În urma studiilor realizate în legătură cu recuperarea medicală în apa sărată, s-a constatat că aceasta ajută la îmbunătățirea mobilității articulațiiilor, efortul cardiovascular este mai mic, datorită faptului că pacientul plutește efectiv, se activează tonusul muscular și se lucrează foarte ușor cu pacienții care prezintă afecțiuni neuromusculare, ajutând la scăderea spasticității și la îmbunătățirea circulației sângelui.

Nici nămolul de Techirghiol nu a fost ales întâmplător. Acesta a obținut, de-a lungul timpului, după cum se știe, o serie de premii care i-au adus prestigiul de „catifeaua neagră”, premiat la Paris ca cel mai bun nămol european.

Gama de servicii decontante de CNAS și OPSNAJ

SANCONFIND este spital privat, însă colaborează în anumite specialități și cu CNAS și OPSNAJ, oferind serviciile gratuit pentru pacienți, pe partea de consultații ambulatorii și spitalizare de zi. Pentru acestea, pacientul vine cu cardul de sănătate și biletul de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, pentru a i se putea deconta serviciul de consultație sau spitalizare până la 12 ore în incinta SANCONFIND.

În plus, în sistem privat, pacienții care solicită serviciile de recuperare medicală pe mai mult de 5 zile au o serie de beneficii concretizate în discounturi, în funcție de valorile de plată.

De asemenea, centrul medical lucrează cu asiguratori privați, în baza cărora pacienții se pot adresa direct, iar serviciile dorite sunt decontate de asiguratorul privat, în funcție de polița contractată.

Toata aparatura achiziționată la SANCONFIND este nouă și de ultimă generație. Până la finalul anului, centrul medical își propune să finalizeze etajele 3 și 4, care vor deservi spitalizării continue, dar și un hotel modern, la câțiva metri distanță, pentru necesitățile de cazare ale pacienților și aparținătorilor.

Proiecte efectuate în cadrul SANCONFIND

Cele mai inovatoare proceduri medicale se realizează în specialitățile obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, dermatovenerologie și balneoterapie. De la recuperarea robotizată în balneoterapie, la histerectomii totale pe cale vaginală, asistate laparoscopic, sau operații Wertheim, la endoscopii digestive efectuate cu sedare și având uneori triplu scop (explorator, diagnostic și chiar terapeutic – polipectomii) sau intervenții dermatologice de mare precizie în cazul tumorilor de piele, toate se întâmplă în spitalul SANCONFIND!

Pe lângă echipa de excepție și dotarea tehnologică de ultimă generație, centrul medical oferă pacienților și șansa de se informa prin intermediul proiectelor de tipul Școala Viitorilor Părinți.

Școala Viitorilor Părinți este un curs dedicat familiilor care urmează să primească în viața lor un bebeluș și se adresează în special femeilor însărcinate

Acestea află detalii despre naștere și alăptare și despre cum să se pregătească pentru emoționantul eveniment împreună cu partenerul. Centrul medical este însă interesat să educe populația cu privire la prevenția medicală, la importanța diagnosticării precoce a unor afecțiuni.

„Încurajăm pacienții să meargă la medic încă de la primele simptome și să facă anual un set de analize și investigații pentru a afla detalii despre sănătatea lor”, este de părere Ioana Sultanii.

Echipa centrului medical, o echipă de profesioniști dedicați sănătății

În prezent, centrul medical SANCONFIND dispune de 190 angajați, din care fac parte medici, asistenți, personal auxiliar și administrativ. Aceștia beneficiază, pe lângă salariu, de un mediu modern de muncă și de echipamente noi și de ultimă generație.

Echipa se va îmbogăți în curând cu un nou medic ortoped cu experiență operatorie într-un spital din Belgia, un medic ginecolog supraspecializat la Londra pentru ecografii morfofetale, un neurolog cu pregătire în Franța, precum și un oftalmolog specializat în chirurgia palpebrală, al doilea din România care face astfel de intervenții.

În luna septembrie, baza de recuperare a câștigat, la Herculane, Marele premiu pentru cea mai bună bază de tratament din țară (eveniment organizat de OPTBR)

Obținerea acestui premiu a însemnat un plus de notorietate datorat terapeuților care s-au pregătit intens în ultimii 5 ani. Proiectul a fost evaluat de un juriu internațional imparțial și a avut în vedere criterii precum originalitatea, inovația și sustenabilitatea.

În prezent, centrul medical are medici formați la Sorbona, Strassbourg, în Anglia, alții care fac naveta de la București, motivați să lucreze în acest mediu special. În luna martie 2020, SANCONFIND a primit și acreditarea ANMCS de grad 2.

Calitate medicală și profesionalism

Din punct de vedere financiar, centrul medical SANCONFIND a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri în 2019 față de anii precedenți, datorată creșterii adresabilității și noilor specialități medicale introduse.

„Nivelul calității serviciilor medicale și cel al profesionalismului echipei SANCONFIND au fost recent certificate de ANMCS – Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Conform standardelor de calitate promovate de ANMCS, SANCONFIND a obținut categoria a II-a de acreditare cu recomandări, devenind astfel parte din linia întâi a medicinei românești, alături de unitățile medicale cele mai bine cotate de ANMCS din România”, a menționat, în încheiere, Dna. Gabriela Grozea, asistentul-șef, responsabil cu managementul calității pentru Centrul Medical Sanconfind.

 

 Citește și  https://jurnaluldeafaceri.ro/clinicco-cardiologie-moderna-profesionalism-si-implicare/