Producatori

Tehnoglobal

TEHNOGLOBAL ERA, inovație și sustenabilitate în automatizarea industrială

01.04.2024

Compania își asumă responsabilitatea față de mediul înconjurător și se angajează la reducerea impactului său asupra mediului și a resurselor naturale. Activitatea TEHNOGLOBAL ERA a demarat în iulie 2021 cu o echipă de 40 de angajați care a aparținut unei firme românești din același domeniu, dar al cărui acționariat a decis să închidă operațiunile din România, obiectivul companiei fiind acela de a deveni un important furnizor de soluții de asamblare și automatizări industriale pe piața românească. Conceptul liniilor automate se axează pe utilizarea tot mai frecventă a roboților, în condițiile în care, în momentul de față, sunt disponibile de trei ori mai multe aplicații robotizate decât înainte de pandemie, dar și pe un număr tot mai mare de date ce urmează a fi analizate de clientul final în scopul mentenanței preventive și  îmbunătățirii proceselor.

După primul an complet de activitate, TEHNOGLOBAL ERA a reușit să se poziționeze pe primul loc la nivelul județului Cluj și pe locul doi la nivel național în sectorul său de activitate. Astfel, compania a devenit profitabilă după primul an complet de activitate și a reușit să își atingă obiectivele de vânzări și cifra de afaceri stabilite la nivelul acționariatului.

Stații și linii de asamblare concepute la comandă

TEHNOGLOBAL ERA are în prezent în ofertă stații și linii de asamblare concepute la comandă pe baza specificațiilor clienților săi, precum și automatizări robotizate specifice diverselor aplicații din industrie. Echipa TEHNOGLOBAL ERA se bazează pe o experiență vastă în procesele de asamblare de peste 20 de ani, care permite realizarea de utilaje specifice diverselor aplicații cerute de clienți. Neavând propriul produs, compania utilizează cele mai recente tehnologii cerute de clienții săi, ceea ce reprezintă avantajul unui progres continuu, atât pentru clienți și parteneri, cât și pentru domeniul de activitate în sine.

Echipa TEHNOGLOBAL ERA se bazează pe o experiență vastă în procesele de asamblare de peste 20 de ani, care permite realizarea de utilaje specifice diverselor aplicații cerute de clienți

Prin istoricul ei, echipa este compusă din ingineri proiectanți, automatiști, roboticieni și tehnicieni cu experiență acumulată într-un interval între 5 și 20 de ani în industria liniilor de asamblare. Cu toate acestea, domeniul nu este lipsit de provocări specifice.

„Lipsa resurselor de pe piața muncii, precum și creșterea nivelului de tehnicitate a proceselor, face ca nevoia să fie orientată spre soluții cât mai automatizate și robotizate, înlocuind vechile aplicații în care forța de muncă ieftină era un atu al României”, ne-a declarat dl. Dorin David, Managing Partner TEHNOGLOBAL ERA.

Tehnologii inovatoare pentru proiectarea și construcția liniilor automate

TEHNOGLOBAL ERA dispune de un buget anual de formare profesională și utilizează cele mai recente software-uri specifice activității pe care o desfășoară. În plus, pentru colegii mai tineri, au fost create programe de încadrare alături de cei mai experimentați angajați pentru a putea câștiga experiență alături de aceștia, în cel mai scurt timp posibil.

Societatea a investit în software-uri specifice proiectării 3D și programării PLC-urilor industriale, dar și software-uri de simulare care permit optimizarea reglajelor mașinilor în atelier, evitarea coliziunilor subansamblelor în mișcare și validarea timpilor de ciclu ai mașinilor. Soluțiile puse la dispoziție de companie urmăresc integrarea de funcții complexe (verificări, vision, autolearning, teste etc.) în cadrul proceselor tehnologice, care să se diferențieze de procesele simple accesibile prin simpla programare a unui robot.

Soluțiile puse la dispoziție de companie urmăresc integrarea de funcții complexe în cadrul proceselor tehnologice, care să se diferențieze de procesele simple accesibile prin simpla programare a unui robot

„Dintre proiectele recent finalizate putem aminti linia de asamblare cheie inteligentă de mașină cu 10 stații de asamblare, două boluri vibrante de alimentare, trei roboți, control vision al proceselor, dar și o stație automată de asamblare Head Up Display cu trei roboți, care a implicat procese noi atât pentru client, cât și pentru echipa TEHNOGLOBAL, în special datorită atenției acordate manipulării display-ului LCD foarte sensibil la orice factor mecanic”, precizează dl. Dorin David.Mitsubishi

Angajamentul față de sustenabilitate

În proiectarea instalațiilor sale, TEHNOGLOBAL ERA urmărește ca utilajele sale să realizeze un consum de energie cât mai redus, astfel încât impactul asupra mediului să fie cât mai mic. Totodată, compania a luat în considerare și metode pentru a reduce consumul de energie, prin investiția realizată în dotarea cu panouri solare a unității în care se desfășoară activitatea de montaj și testare.

Prin atenția acordată proiectării instalațiilor pentru a obține un consum de energie minim, compania dovedește că își asumă responsabilitatea față de mediul înconjurător și se angajează într-un efort continuu de a contribui la reducerea impactului său asupra mediului și a resurselor naturale.

TEHNOGLOBAL ERA urmărește ca utilajele sale să realizeze un consum de energie cât mai redus, astfel încât impactul asupra mediului să fie cât mai mic

„Pentru noi, investiția în panouri solare pentru hala de montaj și testare nu doar că reprezintă un pas semnificativ spre utilizarea surselor regenerabile de energie, ci demonstrează și angajamentul companiei pentru sustenabilitate și inovație în domeniul tehnologiei industriale”, afirmă reprezentantul companiei.

TEHNOGLOBAL ERA se concentrează pe piața locală

Pentru perioada următoare, se urmărește o creștere constantă a activității pentru a deveni, pe termen mediu, cel mai mare integrator român de soluții automatizate și de asamblare de pe piața locală.

Deși TEHNOGLOBAL ERA are în momentul de față diverse aplicații instalate în alte țări din Europa, cum ar fi Marea Britanie, Franța, Germania, Bulgaria, Serbia, se concentrează mai mult pe piața locală, unde consideră că există o nevoie tot mai mare de automatizare. Dacă până acum serviciile sale s-au adresat în cea mai mare parte industriei auto, compania urmărește o extindere și spre alte industrii cu procese similare, unde poate să capitalizeze know-how-ul echipei.

TEHNOGLOBAL ERA se concentrează mai mult pe piața locală, unde consideră că există o nevoie tot mai mare de automatizare

„În cadrul TEHNOGLOBAL ERA ne străduim să realizăm un mediu de lucru cât mai prietenos pentru angajații noștri, care să le permită să se dezvolte profesional, să se simtă bine la locul de muncă și, nu în ultimul rând, să fie mândri de contribuția lor la proiectele livrate de companie. Ca parte a acestui demers, în a doua jumătate a anului, planificăm mutarea într-un spațiu mai generos, atât pentru producție, cât și pentru zona de birouri”, conchide dl. Dorin David, Managing Partner TEHNOGLOBAL ERA.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/vcst-automotive-production-alba-performante-remarcabile-in-industria-auto/