Producatori

Wirquin

WIRQUIN, un grup internațional de succes în realizarea produselor sanitare

01.12.2021

Compania reprezintă astăzi aproape 1.400 de angajați, având 6 fabrici, 11 birouri comerciale în diferite colțuri ale lumii și o prezență de piață în peste 60 de țări. Compania WIRQUIN, care a plecat de la un business de familie, reprezintă astăzi un grup internațional de succes în fabricarea produselor sanitare. Pentru o înțelegere mai clară a ceea ce a însemnat dezvoltarea acestei industrii, vom detalia întâi istoria companiei.

Henri Wirquin, vânzător de articole sanitare din Nantes, Franța, decide să reinventeze mecanismele și rezervoarele destinate băilor, pe la sfârșitul anilor 1960.

Prima încercare a fost crearea unui nume pe piața de export. Puțin mai târziu, în anul 1977, în localitatea Carquefou din Franța, Daniel Le Coent a fondat compania WIRQUIN Plastiques, inaugurându-se prima fabrică a grupului WIRQUIN. Pentru el, valoarea adăugată însemna întotdeauna să-ți poți transforma visele în realitate și să treci de la inovație la implementare.

Astfel, recompensat de logo-ul de Aur pentru export în 1981, WIRQUIN și-a înmulțit numărul de expoziții comerciale și deplasările în străinătate, unde tânărul șef al companiei a observat și a învățat.

Compania WIRQUIN reprezintă astăzi un grup internațional de succes în fabricarea produselor sanitare

La momentul acela nu exista o strategie foarte clară, iar fiecare franc câștigat a fost reinvestit în diverse unelte și utilaje. Încetul cu încetul, catalogul de produse s-a extins, iar meseriașul a devenit șeful unei afaceri mici spre mijlocii, cu 70 de angajați, afacerea crescând cu aproape 30%.

Până în 1986, atelierul se extinsese și nu mai era suficient de mare pentru nevoile lor. Șefului companiei i se oferise oportunitatea unei fabrici de 12.000 mp. Astfel, provocarea fusese aruncată și nimic nu îi mai putea opri! Soarta WIRQUIN se contura deja în mintea fondatorului său. Compania a devenit mai structurată, iar bărbații și femeile cu competențe și abilități complementare au crescut departamentele de achiziții, cercetare și producție.

WIRQUIN își face simțită prezența în România începând cu anul 1999

Dezvoltarea a continuat, iar în 1999 WIRQUIN își face simțită prezența și în România, achiziționând fabrica Urbis Sanitare. La 61 de ani de la înființare, WIRQUIN reprezintă aproape 1.400 de angajați, având 6 fabrici și 11 birouri comerciale în diferite colțuri ale lumii și o prezență de piață în peste 60 de țări.  Au fost necesari 40 de ani pentru a clădi expertiza de a face viața mai ușoară a utilizatorilor finali, îmbunătățind confortul și igiena în băile și bucătăriile oamenilor.

Astăzi, Grupul WIRQUIN produce modele specifice țărilor în care activează, bazându-și creșterea pe inovație, oferind piețelor produse noi și revoluționare, precum racordurile Soupless, ventilele Quick-clac, mecanismul Easy Clic, rezervorul încastrat Chrono și multe altele, produse pentru care deține patente și pentru care a câștigat numeroase premii internaționale.

WIRQUIN reprezintă aproape 1.400 de angajați, având 6 fabrici și 11 birouri comerciale în diferite colțuri ale lumii și o prezență de piață în peste 60 de țări

În fiecare an, grupul WIRQUIN investește 5% din cifra de afaceri în cercetare și dezvoltare, pentru a putea oferi clienților combinația perfectă dintre tehnologia modernă și experiența acumulată în cei peste 40 ani de activitate industrială.SIMEX

„Ne inspirăm din viața zilnică pentru a crea produse sanitare inovatoare, soluții pentru îmbunătățirea eficienței profesioniștilor din domeniu, precum și soluții pentru îmbunătățirea calității vieții utilizatorilor finali. Pentru că avem grija față de mediu și dezvoltare durabilă, produsele WIRQUIN sunt ecologice, iar ambalajele utilizate sunt refolosibile. Tehnologia este un alt element esențial al succesului WIRQUIN! Suntem ghidați de o viziune clară, misiune precisă și valori puternice! Inovația este în ADN-ul grupului nostru!”, susține dl. Popovici.

Fabrica din România va prelua rolul de hub pentru Europa și Orientul Mijlociu

Promisiunea de acum 2 ani, devine astăzi realitate! Așezarea geostrategică, forța de muncă calificată și, nu în ultimul rând abilitățile constatate, sunt elemente care au determinat compania să gândească o nouă fabrică în România, cu rol de hub pentru Europa și Orientul Mijlociu. Cu siguranță va fi cea mai modernă fabrică din grup, care va avea o suprafață de producție de peste 12.500 mp, 3.500 mp spațiu de depozitare și 4.500 mp birouri clasa A.

Investiția în noua fabrică este una considerabilă, de ordinul a multe milioane de euro, o investiție care continuă și care probabil va putea fi cuantificată, în totalitatea ei, abia peste câțiva ani, atunci când WIRQUIN va reuși să își completeze viziunea despre această fabrică.

Datorită poziționării geostrategice, produsele făcute de fabrica din România vor ajunge atât în Europa de Vest, în Rusia, cât și în Orientul Mijlociu, ca și destinații țintă. Pe lângă acestea, în funcție de cerere, produsele vor avea ca destinație oricare dintre piețele din Africa sau Asia.

În plus, WIRQUIN realizează investiții importante contribuind în mod substanțial la îmbunătățirea spațiilor de curs, atât pentru studenți, cât și pentru cadre didactice, ținta principală fiind aceea de a îmbunătăți continuu resursa umană și de a pregăti viitori profesioniști în domeniu.

„Încă din 2017 compania noastră este singurul producător de instalații sanitare din România afiliat Asociației Inginerilor de Instalații din România. Astfel, calitatea de membru AIIR a înlesnit colaborarea cu Facultățile de Inginerie a Instalațiilor, în cadrul mai multor universități tehnice, precum București sau Timișoara. Proiecte asemănătoare se vor derula cu facultățile de profil din Cluj, dar și Chișinău sau Belgrad. Avem așadar grijă ca, într-o mare măsură, să ne pregătim resursa umană calificată”, afirmă directorul de Dezvoltare al companiei WIRQUIN România.

Pregătirea viitorilor profesioniști, una dintre principalele axe de dezvoltare ale companiei, a fost realizată prin investiții în creșterea gradului de calificare și specializare a angajaților

Noua fabrică WIRQUIN

Deși robotizarea va reprezenta una dintre tendințele principale, este foarte clar că, pentru fabrica ce urmează să se deschidă în Bulevardul Metalurgiei 78, necesarul de personal se va dubla, urmând ca numărul angajaților să ajungă la 380-400 de persoane, creând astfel un număr de noi locuri de muncă importante pentru comunitate.

Ținând cont că este vorba de relocarea a două fabrici într-una singură, adică fabrica din Marea Britanie și vechea fabrică din România, WIRQUIN va dispune de un număr foarte mare de mașini de injecție și de o linie ultra-modernă pentru vopsirea și prelucrarea confecțiilor metalice. În plus, în noua fabrică este instalat, în premieră în România, un ultra modern laser cutting machine.

Pentru fabrica ce urmează a fi deschisă în Bulevardul Metalurgiei 78, necesarul de personal se va dubla, urmând ca numărul angajaților să ajungă la 380-400 de persoane

„În concluzie, vom continua să fim singurii producători de rame încastrate, vom continua să injectăm sifoane și scurgeri și să producem diferite tipuri de capace WC, folosind o gamă foarte largă de tehnologie, la diferite tehnologii de injecție, de presare, de tăiere, de vopsire etc.”, menționează reprezentantul companiei.

Grija pentru mediu, esențială pentru WIRQUIN

Un subiect arzător în zilele noastre este încălzirea globală și grija pentru mediu. De aceea, este important de menționat faptul că produsele WIRQUIN sunt ecologice, prietenoase cu mediul, iar compania depune eforturi pentru a recicla cât mai mult plastic, în condițiile în care ambalajele folosite sunt reciclabile. De asemenea, compania are în vedere alegerea materialelor cât mai puțin poluante.

„Toate produsele noastre sunt în conformitate cu normele în vigoare. De fapt, una dintre valorile grupului WIRQUIN este respectul de a implementa proiecte obligatoriu prietenoase cu mediul și de etică în afaceri. De aceea, începând cu 2020 suntem certificați ISO 14001 (Managementul Mediului) și OHSAS 18001 (Managementul Sănătății și Securității Ocupaționale)”, mai adaugă Mihai Popovici.

WIRQUIN, un producător cu o calitate deosebită

WIRQUIN este perceput ca un producător cu o calitate deosebită tocmai datorită preocupării și a dorinței de respect față de consumatorul final. Compania comercializează același tip de produse pe toate piețele lumii, calitatea fiind numitorul comun al acestora. Astfel, s-ar putea spune că regula de bază în cadrul grupului este aceea de a controla calitatea produsului în toate etapele sale, de la desen, dezvoltare, producție, până la marketing.

Regula de bază în cadrul grupului este aceea de a controla calitatea produsului în toate etapele sale, de la desen, dezvoltare, producție, până la marketing

Referindu-se la planurile de viitor, reprezentantul companiei afirmă: „Sperăm să încheiem testele tehnologice până la sfârșitul acestui an, urmând ca în primul trimestru al anului viitor, să pornim motoarele și să lucrăm la capacitate maximă. Suntem nerăbdători să vedem roadele acestor doi ani de pregătiri! Ne dorim să ne îmbunătățim experiența pe care clienții noștri o au cu produsele WIRQUIN”, încheie dl. Mihai Popovici, Director Dezvoltare WIRQUIN România.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/wirquin-romania-a-lansat-etichetarea-sigiliul-calitatii/