Destinații de vacanță pentru 2019

01.01.2019

Vizitatorii încep să fugă de destinațiile „prea turistice”, în favoarea celor mai puțin populare. Se spune că 2019 va fi anul destinațiilor mai puțin cunoscute și exotice. Sau cel puțin așa consideră specialiștii în turism, care sunt de părere că oamenii încep să fugă de destinațiile „prea turistice”, alegând locuri mai puțin vizitate și mai sălbatice.

Chiar dacă în 2018 majoritatea turiștilor români s-au orientat către destinații populare precum Turcia, Grecia, Bulgaria sau spre marile orașe europene, tot mai multe persoane au început să exploreze destinații de vacanță care până acum păreau inaccesibile. Datele eSky România arată că destinații precum Dubai, Cancun, Thailanda, Singapore sau Hong Kong au început să fie din ce în ce mai căutate.

„Românii au început să se intereseze din ce în ce mai mult și să achiziționeze pachete pentru destinații mai exotice, precum Dubai, Cancun, Thailanda, Singapore sau Hong Kong. Ne așteptăm ca acest trend să continue și în 2019”, a declarat Oana Azoiței, Call Center Manager eSky România.

Destinații precum Dubai, Cancun, Thailanda, Singapore sau Hong Kong au început să fie din ce în ce mai căutate și de către români

Așadar, care sunt destinațiile anului 2019?

Matera, Italia

În 2019, orașul sud-italian Matera este Capitala Europeană a Culturii. Prin urmare va atrage nenumărați turiști care vor să vadă patrimoniul arhitectural și cultural oferit de al doilea cel mai vechi oraș din lume permanent locuit.

Matera este recunoscut pentru așa numitele locuințe sassi – locuințe săpate în peșteri.

CASETA

În 2019, Matera este Capitala Europeană a Culturii

În plus, fiind Capitala Europeană a culturii, Matera va găzdui numeroase evenimente pe tot parcursul anului. Ceremonia de deschidere va avea loc pe data de 19 ianuarie.

Agra, India

În 2019, Taj Mahal va ieși din procesul de restaurare anual a domului său iconic.

Taj Mahal este un mausoleu de marmură alb-negricioasă pe malul sudic al râului Yamuna din orașul indian Agra. Dacă în 2018 mausoleul a stat ascuns în spatele schelelor, cei care merg în Agra în 2019 se vor bucura de toată gloria sa. Cea mai indicată perioadă pentru a vizita India este între lunile noiembrie și martie.

Dacă vreți să vizitați Agra, cel mai indicat ar fi să alegeți perioada noiembrie – martie

Berlin

În 2019, Berlinul va sărbători centenarul Bauhausului, precum și cea de-a 30-a aniversare a căderii Zidului Berlinului. Așadar, 2019 aduce două aniversări importante și o serie de evenimente care vor avea loc pe tot parcursul anului.

Dacă până acum nu ați vizitat Berlinul, cel mai probabil 2019 este anul perfect pentru a face acest lucru.

Două evenimente importante vor marca Berlinul în 2019: centenarul Bauhausului și cea de-a 30-a aniversare a căderii Zidului Berlinului

Singapore

Conform specialiștilor în turism, Singapore va fi una dintre destinațiile de top ale anului 2019.

Singapore este un oraș pur și simplu fascinant, unde te poți bucura atât de cultură, de gastronomie, arhitectură și artă. Această destinație turistică este cel mai des lăudată atât pentru serviciile excelente oferite, cât și pentru atracțiile sale turistice. Nu este, așadar de mirare, că orașul atrage în fiecare an nu mai puțin de 10 milioane de turiști.

Singapore atrage anual în jur de 10 milioane de turiști

Petra, Iordania

Cel mai vechi oraș din lume locuit permanent atrage anual un număr impresionant de turiști. 2019 este anul perfect în care să vizitezi Petra întrucât la începutul anului se va deschide impresionantul Petra Museum.

Se presupune că orașul Petra a fost construit în secolul al VI-lea î.Hr. Orașul construit în stâncă a fost inclus în lista UNESCO a patrimoniului Mondial, fiind una din Cele 7 noi minuni ale lumii.

Petra este considerat unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ

Saint-Barthélemy – Caraibe

Insula Saint-Barthélemy a fost descoperită de Cristofor Columb în cel de-al doilea voiaj în America din anul 1493, insula fiind numită Saint-Barthélemy în onoarea fratelui lui Columb.

După devastatorul uragan din 2017, insulele din Caraibe revin în preferințele turiștilor. Saint-Barthélemy este insula preferată a celor „bogați și faimoși”, însă se pare că a fost cea mai puternic afectată de uraganul din 2017 – multe case și hoteluri au fost distruse, iar infrastructura a fost grav afectată.

După ce a fost devastat de uraganul din 2017, Saint-Barthélemy revine în preferințele turiștilor

După un an de reconstrucție, Saint-Barthélemy revine în forță pentru turiști.

Copenhaga, Danemarca

Nu există un moment nepotrivit pentru a vizita Copenhaga, însă 2019 se pare că este anul ideal. The Museum of Copenhagen urmează să fie redeschis, aducând în centrul atenției cel mai ”verde” oraș al Europei.

Copenhaga o să vă impresioneze atât prin cultura și arhitectura sa, cât și prin stilul de viață al celor 2,8 milioane de persoane care locuiesc în capitala Danemarcei.

Arles, Franța

Arles, unul dintre orașele în care Van Gogh a locuit, este pur și simplu un muzeu în aer liber. Unele dintre monumentele romane și romanice din Arles au fost înscrise încă din anul 1981 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Numele antic al orașului este Arelate iar primii locuitori cunoscuți s-au stabilit acolo în jurul anilor 800 î.Hr. Istoria extrem de încărcată a orașului va reuși, cu siguranță, să vă atragă atenția.

Arles, unul dintre orașele în care a locuit Van Gogh, vă va impresiona prin istoria sa

Tbilisi, Georgia

Printre locurile pe care trebuie să le vizitați în 2019 se află și Tbilisi, Georgia.

Având o istorie extrem de impresionantă, Tbilisi a reușit să își păstreze obiectivele turistice vechi aproape intacte. În plus, tradițiile culinare ale capitalei Georgiei vor reuși, cu siguranță, să vă încânte.

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Destinații de vacanță pentru 2019

  1. Pingback: Dragobete 2019 traditii si obiceiuri 24 februarie | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.