Finante

Idei de afaceri pentru 2019

01.01.2019

Ce business-uri ți-ar putea aduce succesul în 2019? În România, 39% dintre tinerii sub 35 de ani vor să-şi deschidă propria afacere, conform unui studiu realizat de Amway Global Entrepreneurship Report (AGER) în 2018. Mai exact, 21% dintre femei și 26% dintre bărbații din România doresc să devină antreprenori.

Însă, pentru a dezvolta un business de succes, ai nevoie de o idee bună de la care să pleci și pe care să te bazezi în drumul tău spre anteprenoriat. Pe lângă asta, mai ai nevoie și de curaj, mult curaj.

Dacă afacerea ta pleacă de la o idee unică, acest lucru îți aduce un avantaj clar în ceea ce privește dezvoltarea business-ului. Așadar, dacă rezoluția ta pentru 2019 este să începi o afacere, iată câteva idei care ți-ar putea aduce succes.

Cursuri online

Lipsa timpului ne face să ne îndreptăm din ce în ce mai mult către mediul digital. Întrucât nu mai există timp să participăm la cursuri în clasă, cursurile online cunosc o creștere din ce în ce mai mare.

Oamenii caută întotdeauna să învețe și să-și extindă abilitățile folosind internetul și, dacă reușesti să le oferi materiale educaționale de calitate, ei vor fi dispuși să plătească pentru ele. Domeniul nu prea contează. Poate să fie orice, de la psihologie, matematică, parenting sau IT. Așadar, pentru 2019 se pare că o idee bună de afaceri ar fi să începi să creezi cursuri online.

Oamenii sunt interesați să învețe și să-și extindă abilitățile folosind internetul

Telemedicină

Internetul nu înseamnă doar jocuri sau rețele sociale. Acum, internetul ne poate ajuta chiar să ne tratăm diverse afecțiuni medicale. Așadar, poți să începi o afacere în care să oferi oamenilor posibilitatea să se trateze, bineînțeles de boli mai puțin grave, de la distanță.

Prin intermediul telemedicinei, pacienții pot primi un diagnostic și tratament și în zone izolate.

Micromobilitatea

Este din ce în ce mai evident faptul că, în România, în mai toate orașele țării, este nevoie de o revoluție în transportul urban. Prin urmare, micromobilitatea reprezintă o oportunitate excelentă de afaceri.

Fie că este vorba de firme care vând, produc sau închiriează biciclete, scutere, skateboarduri, trotinete electrice sau orice alt mijloc de transport, o afacere în acest sector ar putea fi de succes în 2019.

Estimările sunt extrem de optimiste privind acest sector. Firma de consultanță în afaceri Frost & Sullivan se așteaptă ca mai mult de 150 de micro-vehicule electrice să fie lansate până în anul 2020.

Peste 150 de micro-vehicule electrice urmează să fie lansate până în anul 2020

Tehnologie pentru bebeluși

Cererea de soluții tehnologice se extinde acum la o populație mai vulnerabilă: bebelușii.

Există un interes crescut pentru orice soluție smart care are legătură cu cei mici, fie că este vorba de sisteme care ne ajută să supraveghem copiii, să îi hrănim, să îi îngrijim și protejăm de pericolele din exterior, oricare ar fi ele.

Pentru a înțelege amploarea acestui trend, vă spunem că cel mai mare eveniment de tehnologie din lume, Consumer Electronics Show, are deja o secțiune care se numește Baby Tech Summit.

Servicii de recrutare în IT

Pentru firme este din ce în ce mai greu să găsească angajați bine pregătiți și, în special, această problemă se resimte în domeniul IT. Prin urmare, deschiderea unei mici firme de recrutare în sectorul IT ar putea fi extrem de profitabilă.

Totuși, dacă te gândești să începi un asemenea business în 2019, prima întrebare la care trebuie să răspunzi este următoarea: Cum vei reuși să te diferențiezi de celelalte companii cu sute de angajați care fac recrutare?

Recrutarea de profesioniști IT are potențialul de a deveni o afacere profitabilă în 2019

Cursuri de dezvoltare personală pentru copii

Toți părinții doresc ca micuții lor să se dezvolte într-un mod armonis. Nu vor să le inhibe creativitatea și să îi facă să fie prea obedienți, însă vor să fie și disciplinați. Și pentru dezvoltarea personală a copiilor lor, părinții sunt dispuși să plătească dacă primesc servicii de calitate.

Prin urmare, aceasta este o idee de afaceri destul de profitabilă și ușor de pus în practică.

Magazin de fresh-uri

Un astfel de magazin ar putea să aibă succes dacă este amplasat într-o locație potrivită. Oamenii încep să se gândească din ce în ce mai mult la sănătatea lor și să consume produse sănătoase.

Așadar, dacă te gândești la această idee de afaceri, alege o zonă de birouri, unde există câteva mii de angajați și sigur vei avea succes.

Videoclipuri pentru YouTube

O altă ideea de afacere pentru 2019 este legată de YouTube. Numărul de vizionări a videoclipurilor pe această plaftormă este într-o creștere incredibilă. Așadar, dacă vrei să îți deschizi o afacere mică poți încerca să faci videoclipuri pentru YouTube.

Dacă vrei să îți deschizi o afacere mică și nu ai un buget de investiții, poți încerca să faci videoclipuri pentru YouTube

Nu ai nevoie de o investiție prea mare, ci doar de o cameră video bună (poate fi chiar de la un smartphone mai performant) cu care să faci videoclipuri pe care să le încarci pe YouTube.

Trebuie să ții cont de faptul că există extrem de multe persoane care încearcă să facă bani pe YouTube, însă pentru a reuși chiar trebuie să vii cu ceva inovativ.  De asemenea, important este să găsești o nișă pe care să te axezi și să nu renunți.