Mesaje de Crăciun pentru companii

30.11.2014

Cum trimiți felicitări pentru Sărbătorile de Iarnă partenerilor de afaceri și angajaților? Sărbătorile de Iarnă sunt momentele perfecte în care companiile sau directorii societăților își pot arăta respectul nu doar pentru familie și prieteni, dar și pentru colectivul de lucru, angajații instituțiilor și, desigur, partenerii de afaceri. Decembrie este, așadar, luna în care directorii și managerii companiilor se preocupă de mesaje de Crăciun cât mai personale pentru toți cei care au ajutat la dezvoltarea activității pe parcursul întregului an.

Din fericire, există o mulțime de modalități prin care oamenii de afaceri își pot exprima recunoștința: felicitări, scrisori, email-uri sau mesaje care acompaniază un cadou inedit.

Informații utile

Foarte important de știut de toți cei care trimit mesaje sau scrisori de Sărbători sau cei care se ocupă de această activitate este faptul că toate urările trebuie însoțite de o carte de vizită sau măcar de logo-ul companiei care trimite respectivul mesaj. De preferat este, desigur, ca mesajul să fie semnat personal de expeditor și în acest caz informațiile complete ale acestuia pot fi găsite pe cartea de vizită care acompaniază mesajul. Dacă mesajul este trimis însă în numele societății, atunci acesta trebuie să fie personalizat măcar cu ajutorul logo-ului instituției.

În cazul în care mesajul este trimis prin intermediul email-ului, atunci este necesar ca acesta să fie transmis de pe adresa directorului sau managerului departamentului. Acest lucru îi va conferi o notă personală, chiar dacă, uneori, mesajul în sine este compus tot de către un subaltern.

Un alt lucru foarte important este personalizarea felicitării, astfel, atât partenerii de afaceri, cât și angajații vor afla că este vorba despre un mesaj ce li se dedică doar lor. Desigur, este vorba despre un proces anevoios care poate dura, dar, dată fiind perioada specială din an, reacțiile destinatarilor vor fi unele pe măsura efortului depus de expeditor.

Email

Odată cu dezvoltarea comunicării cu ajutorul tehnologiei, 90% dintre mesajele trimise în timpul Sărbătorilor de Iarnă sunt transmise prin intermediul email-ului.

Mesajul trebuie să fie scurt și la obiect, dar în același timp personal și inspirațional. Un limbaj cordial și prietenos vor face ca mesajul să nu fie unul uitat rapid de destinatar, iar personalizarea email-ului va asigura originalitatea acestuia.

Scrisoare

Chiar dacă trimiterea scrisorilor nu mai este acum practicată de foarte mulți, primirea unei scrisori cu un mesaj special va fi mereu un motiv de bucurie pentru destinatar. Asta cu atât mai mult cu cât mesajul este unul potrivit.

Primul pas pentru realizarea scrisorii este alegerea unui subiect principal, precum mulțumirile privind activitatea pe care destinatarii au realizat-o pentru atingerea unei performanțe în cadrul companiei, de la deschiderea unor noi puncte de lucru, la dezvoltarea liniilor de produse, expansiunea societății sau a echipei de dezvoltare. În acest fel, cei în cauză vor afla, încă o dată, faptul că au un rol cheie în cadrul companiei, iar munca lor a fost importantă pentru performanța deosebită a instituției.

Chiar dacă vor exista și mențiuni cu privire la activitatea lor profesională, încă din primul paragraf este recomandat să includeți urări speciale pentru perioada din an.

Al doilea paragraf poate include aprecieri directe ale activității. Atenție la acele persoane care au finalizat sau început proiecte speciale, nu uitați să includeți informații despre acestea, spunându-le cât de importanți sunt pentru dezvoltarea companiei. De asemenea, recunoașterea celor care au început să lucreze de curând în companie este un plus. Faptul că aceștia au ales un nou parcurs în carieră alături de compania pe care o conduceți este un pas important pentru ei, care merită inclus în scrisoarea de Crăciun.

În cazul în care compania organizează o petrecere sau o întâlnire restrânsă la finalul anului, nu uitați să includeți aceste informații, sub forma unei invitații personalizate, la finalul scrisorii. Este recomandat să atașați detalii cu privire la locație și alte informații utile și să oferiți și o persoană de contact care îi poate îndruma în cazul unor eventuale întrebări.

Atunci când scrisorile sunt destinate angajaților, acestea pot fi oferite chiar în momentul în care ei își primesc salariile la finalul anului. Varianta ideală este ca toți să primească și un mic bonus financiar, în cazul în care compania poate suporta un astfel de cost.

Cadouri business

Oferirea unui cadou simbolic este întotdeauna o idee bună, atât pentru partenerii de afaceri, cât și pentru subalterni. Există companii speciale care se ocupă de astfel de activități, singurul lucru pe care trebuie să îl stabiliți fiind un buget în care să se încadreze fiecare dar. Desigur, pentru alegeri cât mai personalizate, pot fi comunicate și informații precum segmentul de activitate al destinatarilor sau eventualele momente speciale prin care aceștia au trecut pe parcursul anului. De exemplu, este clar că unui partener de afaceri care are drept domeniu de activitate producția de dulciuri nu îi veți putea trimite un coș plin cu dulciuri, realizate de o companie ce este, poate competitor direct. Același lucru este valabil și pentru un specialist în vinuri, căruia nu îi puteți oferi o sticlă de vin ce poate nu se află în preferințele acestuia.

În cazul angajaților companiei, lucrurile se pot dovedi a fi mai simple, cu ajutorul informațiilor de la departamentul de Resurse Umane. Momentele importante personale, precum întemeierea unei familii, venirea pe lume a unui copil, sau profesionale, precum finalizarea unui proiect important în cadrul companiei, pot fi marcate prin oferirea unui dar special.

Dacă nu aveți un buget special pentru cadouri, atunci puteți discuta cu un partener de afaceri potrivit care poate oferi vouchere de discount sau un anumit produs. Compania contactată va fi încântată, cu gândul că mulți oameni vor testa produsele din portofoliu, angajații se vor bucura cu siguranță de acestea, iar bugetul companiei nu va avea de suferit la final de an.

Concluzia generală, extrem de importantă, este personalizarea fiecărui mesaj, care să țină cont însă de limita impusă de comunicarea în mediul de business.