Spatiului Privat Virtual 2020

Spațiul privat virtual. Anunțul făcut de Ministerul de Finanțe și ANAF

29.01.2019

Spațiul privat virtual. Ministerul Finanţelor Publice a anunțat că are în plan dezvoltarea unui parteneriat cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi contribuabili. În urma acestuia, se vor acorda servicii complete, moderne şi accesibile pentru contribuabili. În acest context, au fost implementate o serie de servicii electronice menite a facilita îndeplinirea obligaţiilor declarative şi de plată ale contribuabililor.

Spațiul privat virtual. Cine își poate face cont?

Serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, gratuit şi disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică.

Spațiul privat virtual permite obţinerea informaţiilor fiscale privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale.

Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu.

Citește și Declarația unică 2019. Până când trebuie depusă?

Spațiul privat virtual. Calculatoare în sistem self service

Totodată, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pune la dispoziţia contribuabililor calculatoare în sistem self service. Acestea pot fi utilizate în vederea accesării serviciilor oferite de agenţia fiscală, în sediile instituţiei.

La cerere, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale.

Citește și Mediul de afaceri în 2019: Avertisment pentru firme. Care sunt principalele provocări de business ale anului în curs

Spațiul privat virtual. Unde se găsesc calculatoarele destinate contribuabililor?

Lista sediilor Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în care sunt puse la dispoziţia contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii, se regăseşte pe site-ul instituţiei, anaf.ro, la secțiunea Servicii oferite de ANAF.

Mai multe informatii cu privire la aplicarea legislaţiei fiscale se pot obţine telefonic la nr. de telefon (+4)031.403.91.60 – Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor – Call-center.

Citește și Finanțări pentru IMM-uri în 2019. Acord între Garanti Bank și International Finance Corporation (IFC), instituție membră a Grupului Banca Mondială

 

Citiți și despre: