Logistica

World MediaTRANS

World MediaTrans, partener de încredere pe termen lung

01.01.2023

Compania a dezvoltat servicii de sortare, manipulare, ambalare, etichetare și expediție, precum și servicii de curierat internațional. Pentru World MediaTrans, compania de transport înființată în anul 1997, perioada recentă a fost marcată de un proces de consolidare a relațiilor cu clienții, mai ales având în vedere modificările survenite pe plan economic și în noul context geopolitic. Compania și-a început activitatea cu un singur birou în Timișoara, în prezent ajungând la nu mai puțin de 23 de birouri în diferite orașe din țară. Flexibilitatea și profesionalismul dovedit de-a lungul întregii activități au permis companiei să ocupe un loc fruntaș în preferințele clienților, devenind astfel un partener de încredere pe termen lung.

Intrarea pe piața de sud a României

Anul trecut, compania s-a axat pe consolidarea rețelei actuale. Un punct de maxim interes a fost reprezentat de zona Bucureștiului, unde s-a avut în vedere dezvoltarea activității, urmând ca pe viitor să fie realizate investiții pentru noi spații de depozitare, birouri, dar și în echipă.

Pentru World MediaTrans, în 2023, cea mai mare provocare va fi reprezentată de București și de partea de sud a României, compania acționând în direcția intrării pe această piață. Acest pas în evoluția World Media Trans a fost pregătit prin extinderea suprafețelor de depozitare. Astfel, în Timișoara, suprafețele de depozitare au ajuns la 6.000 de metri pătrați, în timp ce în Oradea, pe lângă spațiile actuale, compania a închiriat 7.000 de metri pătrați suplimentari în zona cargo a aeroportului Oradea.

Pentru a putea face față solicitărilor și pentru a răspunde provocărilor pieței, WMT a închiriat 7.000 de metri pătrați în zona cargo a aeroportului Oradea

„Principala preocupare pentru World MediaTrans a fost reprezentată de consolidarea relațiilor cu clienții. Am încercat să fim mult mai aproape de aceștia și să venim în întâmpinarea lor cu informații privind evoluția pieței de transporturi, fie că vorbim despre transporturile maritime, feroviare sau rutiere. 2022 este anul care a marcat un proces intens de consolidare a rețelei. București a fost unul dintre birourile pe care ne-am axat foarte mult și am reușit să avem rezultate foarte bune. Anul viitor, vom continua să investim într-un spațiu nou de depozitare, un nou birou și, bineînțeles, în echipa de aici”, ne-a declarat dl. Gabriel Lungu, Managing Partner WMT.

Pentru a putea face față solicitărilor și pentru a răspunde provocărilor pieței, compania a închiriat 7.000 de metri pătrați în zona cargo a aeroportului Oradea. Depozitul a fost dezvoltat de către partenerii companiei de la CTP, în colaborare cu Aeroportul Oradea și Consiliul Județean Bihor. În cel mai scurt timp, acest spațiu va fi pus la dispoziția clienților și va contribui cu siguranță la dezvoltarea serviciilor cargo din zonă.

Un portofoliu de servicii în continuă dezvoltare

Chiar dacă nu au survenit modificări majore în ceea ce privește portofoliul de servicii, compania a adăugat o serie de servicii în depozite pentru anumiți clienți. Astfel, pe lângă activitatea de depozitare sau de crossdocking, World MediaTrans a dezvoltat servicii de sortare, manipulare, ambalare, etichetare și expediție. De asemenea, compania oferă servicii de curierat internațional prin rețeaua operativă UPS.

Se poate observa o tendință de scădere a tarifelor în ceea ce privește transporturile maritime. De fapt, este vorba mai degrabă de o normalizare a acestora. Totodată, se constată creștere la nivelul pieței de transporturi rutiere, interne și internaționale, dar și o creștere constantă a tarifelor de transport pe fondul creșterii cheltuielilor cu combustibilul și alte costuri care își pun amprenta asupra costului final.

Serviciile oferite de World MediaTrans s-au extins și către nordul Africii, Maroc, Tunisia, dar au fost deschise și câteva linii noi către Spania și Franța

În prezent, serviciile oferite s-au extins și către nordul Africii, Maroc, Tunisia, dar au fost deschise și câteva linii noi către Spania și Franța. Pentru transporturile maritime, feroviare și aeriene, rutele principale se mențin pe relația China.

World MediaTrans, soluții pentru multiple domenii de activitate

Ca domenii de activitate, compania a stabilit parteneriate cu firme din domenii de activitate variate, de la textile, food, industria grea, electro și comunicații. Având în vedere că World MediaTrans este subcontractor autorizat UPS, domeniul e-commerce este dezvoltat în parteneriat cu aceștia. În continuare, societatea rămâne extrem de atentă la cerințele pieței, adaptând o strategie care să răspundă provocărilor apărute și să profite la maxim de oportunități.

Ca domenii de activitate, compania a stabilit parteneriate cu firme din domenii de activitate variate, de la textile, food, industria grea, electro și comunicații

Creșterea costurilor s-a reflectat asupra activității companiei, motiv pentru care managementul World MediaTrans și-a concentrat activitatea în direcția optimizării procesului de organizare a transporturilor, astfel încât aceste creșteri de tarife să impacteze cât mai puțin clientul final.

„Creșterea costurilor ne afectează pe toți și încercăm să optimizăm organizarea transporturilor, astfel încât să venim în fața clienților noștri cu soluții de transport care să absoarbă cât mai mult aceste creșteri de prețuri. Am avut multe discuții interne pe această temă cu colegii care se ocupă de transporturi și au înțeles aceste aspecte. În același timp, am avut discuții cu clienții noștri și le-am adus la cunoștință planurile noastre, cu care au fost de acord și care au fost pe deplin apreciate”, continuă dl. Lungu.

Investiții în parcul auto și resursa umană

World MediaTrans continuă investițiile în vehicule, astfel încât parcul auto se află într-o permanentă schimbare. În decembrie 2022, parcul auto a fost înnoit cu nu mai puțin de 10 noi capacități de transport.

Un alt domeniu de care WMT se preocupă constant este resursa umană. Ca și în cazul altor companii, au existat probleme în această zonă, o parte din aceste probleme fiind rezolvate prin aducerea forței de muncă din alte țări, pentru a ocupa posturi vacante de șoferi, curieri sau manipulanți. Cu toate acestea, se poate constata o lipsă acută de profesioniști chiar și la nivel superior.

Creșterea cifrei de afaceri din 2022 reflectă interesul companiei de a dezvolta parteneriate de durată și de a oferi soluțiile potrivite, la momentul potrivit. Adaptarea strategiei la așteptările partenerilor de afaceri s-a reflectat și în creșterea cantității de marfă transportată, dar și a numărului de transporturi.

Adaptarea strategiei la așteptările partenerilor de afaceri s-a reflectat și în creșterea cantității de marfă transportată, dar și a numărului de transporturi

Pe plan financiar, compania își continuă trendul crescător din anii anteriori. Pentru perioada următoare, marcată de atât de multe necunoscute, World MediaTrans rămâne în expectativă, modificându-și pe parcurs strategia, astfel încât să ofere în continuare servicii de calitate superioară și asistență de specialitate tuturor partenerilor, în ciuda climatului instabil și a provocărilor economice.

World MediaTrans, alături de comunitate

Ca și până acum, World MediaTrans continuă să se implice în viața comunității, vizând cu precădere proiectele de susținere și promovare a sportului.

„Susținem echipa de fotbal de sală CFR Timișoara și zilele trecute am sprijinit echipa națională de Teqball participantă la Campionatul Mondial de la Nurenberg, unde am câștigat titlul mondial la băieți prin Gyorgy Deak și locul 3 la dublu”, încheie dl. Gabriel Lungu, Managing Partner World MediaTrans.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/ce-efect-are-logistica-inversa-asupra-business-urilor/