Finante

Cele mai luxoase hoteluri din lume

01.03.2021

Cele mai luxoase hoteluri din lume – Împrăștiate prin diferite colțuri ale lumii, aceste hoteluri oferă servicii deosebite și excelează la capitolul amenajări interioare. Recenta pandemie de coronavirus ne-a împiedicat pe cei mai mulți dintre noi să ajungem în destinații de vacanță, mai mult sau mai puțin exotice sau luxoase, cu excepția cazului în care am apelat la imaginație. Obiceiurile de călătorie au suferit modificări importante în decursul anului 2020 și pandemia de coronavirus a afectat puternic sectorul turismului, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Restricțiile de călătorie, teama pentru propria siguranță, dar și necesitatea efectuării unor analize repetate pentru a depăși granițele țării i-au făcut pe mulți să renunțe la planurile de călătorie.

Conform United Nations World Tourism Organization, s-ar părea că sectorul turismului a înregistrat o scădere de 58% până la 78% în 2020, în ceea ce privește numărul călătorilor

În anumite orașe ale lumii s-au înregistrat scăderi de circa 80-90% în acest sector de activitate. În plus, odată cu pandemia de COVID-19, multe dintre atracțiile turistice naționale sau internaționale au fost închise.

Cu toate acestea, nimeni nu ne poate împiedica să călătorim cu ajutorul imaginației sau să vizităm măcar virtual obiective turistice importante din țara noastră sau de peste hotare.

Care sunt cele mai luxoase hoteluri în care ne putem caza?

De pe siteul www.lux-review.com aflăm că cele mai luxoase hoteluri din lume, în momentul de față sunt considerate a fi Mardan Palace din Turcia, Burj Al Arab – Dubai, Atlantis Paradise – Bahamas, Emirates Palace – Abu Dhabi, The Plaza din New York City, Westin Excelsior din Roma și The Palms din Las Vegas.

Burj Al Arab

Burj Al Arab este considerat de foarte mulți drept cel mai luxos hotel din lume. A fost construit în anul 1999 pe o insulă creată de om și beneficiază de plaje pe trei dintre laturile sale. Ceea ce puțini oameni știu despre Burj Al Arab este faptul că hotelul are un raport de angajați față de oaspeți de 6 la 1. Acest lucru este necesar pentru a se putea asigura servicii non-stop, pentru fiecare oaspete al hotelului.

Un lucru mai puțin cunoscut este și faptul că atunci când te cazezi aici, beneficiezi de servicii suplimentare, unul fiind acela de transport de la aeroport până la hotel, realizat cu o flotă formată din automobile marca Rolls Royce.

Burj Al Arab are un raport de angajați față de oaspeți de 6 la 1

Și dacă aceste aspecte nu te-au convins până acum de faptul că Burj Al Arab reprezintă un simbol al eleganței și al luxului, trebuie să știi că acest hotel este acoperit de foiță de aur pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați. În plus, în hotel există un restaurant care deține recordul de a avea cel mai mare tavan decorat cu cristale Swarovski.

Mardan Palace – Turcia

Palatul Mardan este situat la 15 km de Aeroportul Antalya, la 6 km de Delfinariul Aksu și la 4 km de Aqua Park. De ce este considerat unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume? În palatul Mardan camerele beneficiază de o priveliște superbă către munte, piscină și mare, dar excelează și atunci când vine vorba despre amenajare interioară fiind prevăzute cu căzi din marmură.

Dacă ești un adept al sporturilor acvatice, te vei bucura să afli că în palatul Mardan există și un recif artificial pentru snorkeling. Hotelul dispune de 560 de camere și este cunoscut drept cel mai scump hotel din Europa.

Unitatea dispune de 12.000 de metri pătrați de spa, patru acvarii și de o plajă personală pentru oaspeți, al cărei nisip a fost importat din Egipt

Atlantis Paradise din Bahamas

Atlantis Paradise este unul dintre cele mai luxoase hoteluri, fiind compus din 11 piscine, un parc acvatic, 21 de restaurante, terenuri de tenis, oferind în același timp oaspeților săi nenumărate variante de petrecere a timpului liber, atât pentru familiile cu copii, cât și pentru cei interesați de viața de noapte.

Această locație a făcut parte inițial din Paradise Island Hotel and Casino, deschis în anul 1968, dar în anul 2014, în luna octombrie, Paradise Island a devenit membră a Marriott International’s Autograph Collection Hotels.

Emirates Palace din Abu Dhabi

Emirates Palace reprezintă o altă locație extrem de luxoasă, situată pe 85 de hectare de grădină amenajată. Dacă îți dorești o cameră cu priveliște către grădină, piscină sau terenul de golf, vei face cu siguranță o alegere inspirată cu acest hotel. În cadrul Emirates Palace există nu mai puțin de 14 restaurante și baruri, un local romantic pe plajă, dar și opțiuni pentru cei dornici de aventură. O locație deosebit de luxoasă, cu un exterior de culoare aurie, Emirates Palace aduce la un loc preparate culinare din bucătăria internațională, fiind în plus o adevărată emblemă a culturii arabe.

The Plaza din New York

The Plaza din York City este situat în mijlocul Manhattanului, o atracție esențială pentru cei care vizitează New Yorkul. Inaugurat în anul 1969, hotelul este situat într-o clădire emblematică la 2,5 km de Empire State Building. Ce face ca acest hotel să fie atât de luxos?

Plaza oferă băi cu accesorii placate cu aur, lenjerie de pat italiană, dar și posibilitatea de a servi ceaiul în celebrul Palm Court, al cărui tavan este realizat din vitralii frumos ornamentate. În plus, dacă îți dorești ceva special, îți poți rezerva o seară în care să savurezi o cupă de șampanie în barul de lux specializat în șampanii.

Westin Excelsior din Roma

Situat la circa 500 de metri distanță de centrul orașului, Westin Excelsior reprezintă o atracție turistică deosebită, dar și un hotel care impresionează prin luxul său. Hotelul a fost construit în anul 1906.

În prezent, clienții au la dispoziție piscine interioare, create după modelul băilor romane. Totodată, Westin Excelsior este renumit pentru Café Doney, un lounge bar în cadrul căruia pot fi ascultați interpreți de operă.

The Palms din Las Vegas

Ultima atracție menționată, din Las Vegas, este The Palms. Situat la aproximativ un minut distanță cu mașina față de centrul turistic al Las Vegasului, este prevăzut cu 55 de etaje și două clădiri auxiliare, oferind un număr total de 1.300 de camere. Ceea ce face ca acest hotel să fie diferit este faptul că include opere de artă realizate de Andy Warhol sau Jean Michel Basquiat, un club de noapte situat la ultimul etaj al clădirii, dar și posibilitatea de a servi preparate culinare deosebite în restaurantele sale.

The Palms este prevăzut cu 55 de etaje și două clădiri auxiliare, oferind un număr total de 1.300 de camere

Așadar, după ce pandemia se va fi încheiat, când vei lua în considerare o nouă destinație de vacanță, este bine să ai în vedere obiectivele turistice pe care le poți vizita, istoricul locului, dar și povestea din spatele fiecărui hotel în care alegi să te cazezi. S-ar putea să afli informații prețioase, și, de ce nu, surprinzătoare!

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/cele-mai-importante-carti-de-afaceri/