Spitalul de Urgenta pentru Copii Marie Curie heliport

Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie va avea un heliport

03.04.2019

Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie va avea un heliport. MOL România și Asociația Inima Copiilor construiesc un heliport pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie”. Prin această inițiativă va fi redus timpul de transport către spital pentru pacienții care sunt în stare gravă.

Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie heliport. Ce spune conducerea MOL România?

“Suntem onorați că MOL România este parte a acestui proiect. Anterior, MOL Romania a mai sprijinit proiecte ale Asociației Inima Copiilor în favoarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie”, în cadrul programului de responsabilitate socială Sănătatea Copiilor. Am fost impresionați de sensibilitatea și profunzimea inițiativelor Asociației și ne-am bucurat când am aflat că putem fi din nou împreună într-un proiect a cărui necesitate era evidentă. MOL România își dorește să susțină acele proiecte care răspund nevoilor reale ale comunității și ne bucurăm foarte mult că, după finalizarea acestui proiect, pacienții aflați în stare gravă și care necesită intervenții de urgență vor avea o șansă în plus la viață și la recuperare,” a declarat Camelia ENE, CEO & Country Manager MOL Romania.

Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie heliport. Investiție

Lucrările la construcția heliportului vor începe în toamna anului 2019. Investiția se ridică la 425.000 euro.

Heliportul va fi amplasat pe acoperișul spitalului.

“Am fost partener al MOL România într-un proiect de suflet pentru asociația noastră – “Niciun copil singur în spital”, adresat unei categorii extrem de vulnerabile: copiii cu probleme medicale grave, părăsiți în spital. Calitatea colaborării noastre a fost peste orice așteptări iar bucuria de a face împreună ceva extrem de frumos și folositor a avut darul de a ne apropia. Acum suntem din nou împreună pentru ceva extrem de important: construcția unui heliport destinat transportului de urgență al copiilor aflați în situații medicale extreme. Mulțumim MOL România pentru încrederea pe care ne-o acordă și sunt sigur că vom colabora cu la fel de multă bucurie știind că ceea ce facem va salva numeroase vieți. Nu pot decât să sper că vor urma și alte proiecte care să facă cu adevărat diferența pentru copiii cu probleme medicale grave.”, a declarat Alexandru Popa, președintele Asociației Inima Copiilor.

Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie heliport. Intervenții medicale de urgență

Personalul Spitalului de Copii “M. S. Curie” realizează o gamă largă de intervenții. Mulţi dintre copiii-pacienți ai unității medicale sunt transportați din diferite zone ale țării.

În majoritatea cazurilor, copiii au nevoie de intervenție de urgență. Timpul petrecut pentru a-i transporta cu ambulanța de la locul de aterizare al elicopterului până la spital este prea lung, astfel că, în unele cazuri, salvarea lor nu mai este posibilă.

Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie heliport. Ce spune conducerea spitalului?

„Mulțumim MOL România pentru că ne ajută să construim un heliport pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie”. Această construcție este foarte importantă pentru noi în primul rând deoarece ne va permite să intervenim mai repede și cu șanse mai mari de succes în cazurile grave. În medicina de urgență, aproape întotdeauna câteva clipe reușesc să facă diferența între viață și moarte. Am avut cazuri de pacienți pentru care nu am mai putut interveni cu succes din cauză că au ajuns la noi prea târziu și suntem convinși că, odată cu finalizarea acestei construcții, va crește și numărul copiilor pe care îi salvăm,” a declarat doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie”.

Spitalul pentru Copii “M. S. Curie” reprezintă o donație a statului polonez pentru copiii din România, fiind construit de firma poloneză BUDIMEX în anul 1984. Spitalul oferă asistență medicală de specialitate pentru copii, asigurând servicii de urgență, curative și profilactice. În anul 2015, 104.858 de pacienți au primit îngrijiri la UPU din cadrul Spitalului.

Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie heliport. O investiție care va salva mai multe vieți

„Salutăm parteneriatul cu MOL România și ne bucurăm că putem demara proiectul construirii unui heliport la Spitalul Marie Curie. Este prima construcție de acest gen pentru un spital de pediatrie din România și, totodată, este o investiție care ne va ajuta să salvăm viețile mai multor pacienți. Rămânem în continuare dedicați misiunii noastre de a îmbunătăți calitatea serviciilor pe care le oferim pacienților și le mulțumim tuturor celor care ne sunt alături în acest demers”, a declarat Daniel Buzatu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie”.

Citește și Baby Boom Show 2019 începe joi, 4 aprilie, la Romexpo

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie va avea un heliport

  1. Pingback: Programul de sprijin pentru tomate 2019 - MADR | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.