Stiri: Social

Fonduri pentru inovare si cercetare

Universitatea de Vest din Timişoara câştigă noi fonduri pentru inovare şi cercetare

21.09.2018

Fonduri pentru inovare şi cercetare: Universitatea de Vest din Timişoara a câştigat un premiu de 5 milioane de lei pentru cercetare și inovare. Universitatea a anunţat, astfel, un nou succes în atragerea de finanțări.

Unversitatea de Vest din Timişoara a mai câştigat recent trei proiecte europene în valoare de 8 milioane de euro.

Fonduri pentru inovare şi cercetare. Ce spun reprezentanţii Universităţii

„Continuăm să ne dezvoltăm prin accesarea de finanțări europene și naționale. Cu puțin timp în urmă, anunțam câstigarea a trei proiecte în valoare de aproape 8 milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii Universității. De data aceasta, am câstigat o finanțare de peste un milion de euro pentru un proiect de cercetare care va angrena specialiști din mai multe domenii”, a spus rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Conform acestuia, rata mare de succes în atragerea de fonduri este dată de experiența în scrierea de proiecte, precum şi de capacitatea de a le duce la bun sfârsit.

Fonduri pentru inovare şi cercetare. Cum vor fi alocate fondurile?

Premiul de 5 milioane de lei a fost acordat în cadrul unei competiţii naţionale.

Începând din octombrie 2018, Unversitatea de Vest din Timişoara va implementa un proiect de dezvoltare instituțională finanțat de Ministerul Cercetării și Inovării. Proiectul face parte din Planul național de cercetare-dezvoltare și inovare, subprogramul dedicat performanței și excelenței instituționale.

În cadrul competiţiei, propunerea făcută de Unversitatea de Vest din Timişoara s-a clasat pe primul loc în domeniul Tehnologia informației și a comunicațiilor, spațiu și securitate.

Fonduri pentru inovare şi cercetare. Proiectul Big Data Science

Proiectul este unul de Big Data Science (BID). Acesta își propune să încurajeze activitățile de cercetare și inovare multidisciplinară din cadrul Universității.

Mai exact, urmează să fie creată o echipa mixtă de cercetători, cadre didactice și studenți. Aceştia fac parte din domeniile științifice, sociale și umaniste. Ei vor lucra cu volume mari de date. În plus, vor fi lansate poziții de cercetare pentru tinerii care vor să se formeze în direcții de interes major la nivel european. Acestea vor fi legate de colectarea și interpretarea datelor în format electronic generate zilnic în știință și societate.

Echipa va beneficia de o infrastructură pentru cercetare şi dezvoltare de ultimă generație, actualizată în cadrul proiectului.

Citeşte şi Agenţia Naţională a Medicamentului va fi reorganizată. Motivul: lipsa medicamentelor