Finante

Francize 2019 – Idei de succes

01.06.2019

Francize 2019 idei de succes. Francize profitabile. Cele mai cunoscute sisteme de franciză din România. Românii par să fie din ce în ce mai interesați de francize. Motivul este cât de poate de simplu: investiția inițială nu este chiar atât de ridicată, se preia un brand deja cunoscut pe piață, iar rețeta succesului este predată la cheie de către grupul care vinde franciza respectivă.

În acest context, Jurnalul de Afaceri v-a pregătit o serie de exemple de francize pe care ați putea să le preluați și să vă dezvoltați, astfel, propriul business.

Fie că este vorba de un magazin, de un restaurant, o cafenea, o berărie sau o pizzerie, cheia succesului se regăsește în modul în care abordați și reușiți să dezvoltați acea afacere.

Idei de francize profitabile

Franciza berărie100 BERI

Dacă vă gândiți să vă deschideți un mic business, o berărie poate reprezenta o idee bună. Astfel, franciza 100 BERI vă oferă această posibilitate.

Investiția inițială este, conform franchising.info, de aproximativ 30.000 de euro. În funcție de suprafața berăriei, fondurile includ amenajarea berăriei, taxa pentru franciză și un stoc de produse.

Condițiile pentru deschiderea unei berării 100 BERI sunt ca aceasta să fie poziționată în orașe cu peste 100.000 locuitori și cu grad ridicat de urbanizare.

Suprafața recomandată pentru o berărie 100 BERI este de 150 – 350 de metri pătrați.

Redevențele plătite anual sunt de 6% din cifra de afaceri pentru proprietarul brandului și de 2% pentru marketing.

Franciză cafenea 5 to go

5 to go este cel mai mare lanț de cafenele din țara noastră. În plus, în prezent, vorbim și despre cea mai accesată franciză din România.

Cafenele 5 to go se găsesc în aproape toate marile orașe ale țării: București, Timișoara, Brașov, Iași, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște etc.

Investiția inițială se ridică la 15.000 – 20.000 de euro, sumă ce include și taxa de franciză. În plus, compania care oferă franciza deține un department intern care se ocupă de dezvoltarea sistemului.

În principal, o cafenea 5 to go se poate deschide oriunde în orașele care au peste 50.000 de locuitori.

Redevența anuală este de 4% din cifra de afaceri, plus Taxa pe Valoarea Adăugată. La aceasta se adaugă taxa de marketing de 1,5% din cifra de afaceri, plus TVA.

Suprafața ideală pentru o cafenea 5 to go este cuprinsă între 10 și 50 metri pătrați.

Citește și 2018, un an bun pentru lanțul de cafenele 5 to go! Planurile pentru 2019

Franciză pizzeria Bella Italia Pizza Express

Lansată în urmă cu 16 ani, Bella Italia este prima franciză pentru un restaurant din țara noastră.

La inaugurarea unui nou restaurant, francizatul este asistat pe o perioadă de aproximativ 10 zile de către specialiștii Bella Italia.

Investiția într-o pizzerie Bella Italia se ridică la 40.000 de euro. Aceasta include și taxa de intrare în franciză, de 5.000 de euro. Redevența anuală este de 2% din cifra de afaceri, în timp ce taxa de marketing ajunge la 1% din cifra de afaceri.

Pizzeria trebuie să fie localizată într-un oraș cu peste 10.000 de locuitori, într-o zonă intens circulată.

Mărimea ideală a unei pizzerii Bella Italia Pizza Express este de 30 de metri pătrați

Franciză magazin LaDoiPaşi

În România, la ora actuală, există peste 820 de magazine LaDoiPași. Franciza oferită de Metro a reușit, de la lansarea în urmă cu aproximativ șapte ani, să devină rețeaua de magazine în franciză numărul 1 din România.

Costurile suportate de cel care cumpără franciza se ridică de la câteva mii de euro la zeci de mii de euro, în funcție de dimensiunea pe care magazinul urmează să o aibă și de nevoia de echipamente a unității. De exemplu, remodelarea unui magazin în funcție de conceptul oferit de Metro are un cost care pornește de la 3.200 de euro.

Magazinele LaDoiPași au în medie 70 de metri pătrați. Suprafața poate fi însă cuprinsă între 40 și 200 de metri pătrați

Pentru a deveni membri în franciza LaDoiPași, cei interesați trebuie să îndeplinească mai multe condiții care au în vedere potențialul de dezvoltare al afacerii, cât și angajamentul pe termen lung și pasiunea pentru comerț.

Citește și Franciza LaDoiPași – planuri pentru 2019

Franciză magazine de biciclete PEGAS

Sistemul de franciză PEGAS a fost lansat în anul 2018, după șase ani de când cel mai cunoscut brand de biciclete din România a fost readus la viață.

Investiția într-o franciză PEGAS este cuprinsă între 5.000 și 25.000 de euro. Această sumă diferă în funcție de dotările dorite, începând cu mobilierul standard și încheind cu partea de entertainment. Taxa pentru francize PEGAS este de 5.000 de euro.

Avantajele aduse de franciza PEGAS sunt următoarele: sortiment variat de produse, sprijin în găsirea unei locații potrivite, garanția produselor și un plan susținut de marketing pentru promovarea brandului. În plus, echipa de suport oferă ajutor în gestionarea comenzilor, inventariere, achiziții, vânzări, marketing.

Un magazin ideal PEGAS are 100 de metri pătrați. În plus, unitatea trebuie să se afle într-o zonă urbană.

Citește și Pegas lansează sistemul de franciză

Franciză restaurant cu specific grecesc Spartan

Spartan cuprinde o rețea puternică de restaurante și oferă posibilitatea de dezvoltare a unei afaceri în sistem de franciză.

Avantajele sistemului de franciză Spartan:

– rețea puternică de restaurante

– investiție inițială mică

– produse diversificate și unice în lume

– gestionarea simplificată a întregului business

–suport permanent

Restaurantul SPARTAN trebuie să fie localizat într-o zonă cu expunere stradală generoasă sau să fie poziționat într-un centru comercial.

Spartan acceptă doar locații premium, plasate ultracentral, în malluri sau la șoselele europene.

Locația trebuie, de asemenea, să aibă o deschidere de minimum 5 metri deschidere.

Proprietarul Spartan este Ștefan Mandachi, antreprenorul care a devenit cunoscut prin campania „Vrem Autostrăzi”, în cadrul căreia a construit primul metru de autostradă din Moldova.

Investiția într-un restaurant SPARTAN începe de la 70.000 de euro, aici fiind incluse amenajarea restaurantului, echipamente, semnalistică, stocuri, uniforme și decoruri.

Taxa de franciză este de 15.000 euro. Totodată, redevențele se ridică la 3% din vânzări.

Citește și Restaurantul Spartan din Mega Mall a fost redeschis cu o investiție de circa 110.000 euro